Βόρεια Ελλάδα: Ξεφούσκωσε το κύμα καταλήψεων για το Μακεδονικό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/11/2018 - 17:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ξεφούσκωσε το κύμα στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας μία μόλις μέρα μετά τα μαθητικά συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Λιγότερα από 100 σχολεία από τα συνολικά 605 δεν άνοιξαν την Παρασκευή (30/11) στην Κεντρική Μακεδονία. Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι τα κλειστά σχολεία σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και την Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Στη Θεσσαλονίκη από τα 44 σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη την Πέμπτη στην ανατολική πλευρά της πόλης, κλειστά παραμένουν σήμερα μόλις τα 13. Στη δυτική Θεσσαλονίκη, υπό κατάληψη βρίσκονται 15 σχολεία από τα 59 σχολεία χθες, σύμφωνα με το Έθνος.

Ένα παράδοξο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή στις Σέρρες, όταν δύο γονείς σε γυμνάσιο της πόλης παρεμπόδισαν μαθητές και εκπαιδευτικούς να μπούνε στο σχολείο και προέτρεπαν σε κατάληψη για το Μακεδονικό. Μετά την αποχώρηση των γονέων, μερίδα μαθητών συνέχισε τυπικά την κατάληψη στο κτήριο, η οποία ωστόσο έληξε το μεσημέρι με τους μαθητές να παραδίδουν τα κλειδιά του σχολείου στον διευθυντή.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, υπό κατάληψη τελούν 13 σχολεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι το πρωί τα σχολεία υπό κατάληψη ήταν 25 αλλά μέχρι το μεσημέρι μαθητές από 12 σχολεία παρέδωσαν τα κλειδιά στους διευθυντές.

Loading...


  • europalso

    ideascentral