:Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν τώρα και όχι μετά την ανακοίνωση των βαθμών, τόνισε ο κ. Στρατηγάκης.

Πιο αναλυτικά, όπως εξήγησε, αυτό πρέπει να γίνει γιατί κατά τη φετινή χρονιά είναι επισφαλής κάθε σύγκριση με τις του προηγούμενου έτους, οι οποίες βγήκαν με άλλο υπολογισμό μορίων. Έτσι, αν οι υποψήφιοι επιχειρήσουν να δηλώσουν σχολές με «πυξίδα» τις περσινές και τους βαθμούς τους, μπορεί να εγκλωβιστούν και να χάσουν την ευκαιρία να εισαχθούν σε καλύτερες σχολές.

Χαρακτηριστικά ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τις αποφάσεις μας τώρα, πριν βγουν οι βαθμοί. Αυτό είναι πάρα πολύ χρήσιμο για τον εξής λόγο: Όταν βγουν οι βαθμοί, αν ένα παιδί που βρίσκεται στα 17.000 μόρια, εγκλωβίζεται ανάμεσα στα 17.000 και στα 18.000 μόρια, κάτι που είναι λάθος. Χάνει ευκαιρίες για σχολές. Ειδικά φέτος, όταν βγουν οι βαθμοί, βρίσκουμε τα μόριά μας που είναι διαφορετικά σε κάθε τμήμα και μη συγκρίσιμα με τις περσινές βάσεις.

Οι περσινές βγήκαν με υπολογισμό μορίων τελείως διαφορετικό. Άρα τα αποτελέσματα θα είναι μη συγκρίσιμα» ανέφερε.

Ο Σ. Στρατηγάκης συμβουλεύει τους υποψηφίους αρχικά να δουν αναλυτικά τις σχολές στο Δελτίο, από τώρα, και να πάρουν τις αποφάσεις τους για τις σχολές που θα δηλώσουν.

Σημειώνεται ότι κρίσιμος παράγοντας στην επιτυχία είναι πλέον η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε σχολής, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη η ανακοίνωση της βαθμολογίας των εξετάσεων θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου ενώ η κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων το διάστημα μεταξύ 5 – 25 Ιουλίου.