Το χρονοδιάγραμμα και οι τρείς σταθμοί αλλαγών στο σύστημα διορισμού εμπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/12/2018 - 12:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Πλέον από βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν αλλαγές στο πριν από λίγες ημέρες ανακοινωθέν σύστημα των εκπαιδευτικών, καθώς και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Δείτε το χρονοδιάγραμμα και τους τρείς(3)"σταθμούς" όπου θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα .

 

1ος σταθμός αλλαγών

 

Την Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019 λήγει η Διαβούλευση του νέου συστήματος διορισμού. Τα σχόλια της Διαβούλευσης θα αποδελτιωθούν από το Υπουργείο και αφού συνεκτιμηθούν θα υπάρξουν τροποποιήσεις-αλλαγές του συστήματος διορισμού, σε όποιο βαθμό και βάθος αυτό κρίνει.

 

2ος σταθμός αλλαγών

 

Πιθανά μετά τις 14 Ιανουαρίου 2019 με ενσωματωμένες τις αλλαγές που θα προκύψουν από τη Διαβούλευση, θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή, ενδεχομένως με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σχέδιο νόμου όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και το νέο σύστημα διορισμών. Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων(Ε.Μ.Υ.) της Βουλής, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο σύστημα διορισμών.

 

3ος σταθμός αλλαγών

 

Μετά τη συζήτηση στην Ε.Μ.Υ. το νέο σύστημα διορισμών θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου επίσης κάποιες αλλαγές θα υπάρξουν με Τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

 

Αμέσως μετά κι αφού ψηφισθεί το νομοσχέδιο θα λάβει Φ.Ε.Κ. κι ο δρόμος για την προκήρυξη για τις 4.500 θέσεις στην Ε.Α.Ε. θα είναι ανοικτός.

Υπουργείο Παιδείας: Μόνιμοι διορισμοί, Ενίσχυση Ειδικής Αγωγής, Μαζικές προσλήψεις Αναπληρωτών

Loading...


  • europalso

    ideascentral