Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανοίγει τις πύλες του στους μαθητές

ipaidia thumbnail

Τη δυνατότητα να βρεθούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν οι μαθητές προκειμένου να ενημερωθούν για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους με την ημέρα «Ανοικτών Πυλών».

Το πρόγραμμα του υλοποιείται και αυτή τη χρονιά την Παρασκευή, 2/11. Η ημέρα «Ανοικτών Πυλών» καθιερώθηκε το 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την επίσκεψη μαθητών/τριών του Λυκείου στις Σχολές και Τμήματά του Ιδρύματος. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βέλτιστη ενημέρωση των μαθητών/τριών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεων ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε Σχολής/Τμήματος λειτούργησε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ που επέτρεψε την κράτηση θέσεων από τους καθηγητές των Σχολείων σε συγκεκριμένο δίωρο, με δήλωση του συνολικού αριθμού μαθητών/τριών τους που επιθυμούν να επισκεφθούν επιμέρους Σχολές/Τμήματα του ΕΚΠΑ.

ip[
Exit mobile version