"Το μαρτύριο της σταγόνας επιφυλάσσει το Υπουργείο Παιδείας στους αναπληρωτές παράλληλης στήριξης "

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/12/2018 - 11:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης σήμερα Τετάρτη 19/12/2018 – Όλοι οι συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης να γίνουν πλήρους ωραρίου από το Υπουργείο Παιδείας

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το μαρτύριο της σταγόνας επιφυλάσσει το Υπουργείο Παιδείας στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στην ειδική αγωγή (303 σε όλη τη χώρα, 23 στη Δυτική Θεσσαλονίκη) που το προηγούμενο διάστημα προσλήφθηκαν και αναμένουν την αναβάθμισή τους αναλαμβάνοντας πλήρες ωράριο. Το Υπουργείο, αντί να προχωρήσει στην αναβάθμιση των συναδέλφων, κωλυσιεργεί με τον κίνδυνο να μην γίνουν πλήρους ωραρίου οι συνάδελφοι αναπληρωτές να είναι υπαρκτός.

Οι διαμαρτυρίες το προηγούμενο διάστημα μέσα από ανακοινώσεις των συναδέλφων αναπληρωτών, καθώς και της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και άλλων ΕΛΜΕ, και κυρίως οι μαζικές παραστάσεις των συναδέλφων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανέδειξαν το πρόβλημα. Η μη αναβάθμιση όλων των αναπληρωτών δημιουργεί ανισότητες στα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, αφού θα αλλάξει η σειρά κατάταξης στους πίνακες πρόσληψης, γιατί άλλοι αναπληρωτές γίνονται πλήρους και δικαιούνται περισσότερα μόρια, ενώ άλλοι όχι, με αποτέλεσμα αυτή η εξέλιξη να οδηγήσει στη μη πρόσληψή τους ως αναπληρωτές του χρόνου.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε μέσω των Διευθυντών Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα αναβαθμίσει τους συναδέλφους. Χωρίς άλλη αναμονή να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που προτείνει είτε η αναβάθμισή τους να γίνει με κάλυψη ωρών στην ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών που είναι στην παράλληλη, είτε με επέκταση του προγράμματος διδασκαλίας των μαθητών και σε άλλα μαθήματα που είναι αντικείμενα Β΄ και Γ΄ ανάθεσης των συναδέλφων.

Η προτεινόμενη διαδικασία για την αναβάθμιση των συναδέλφων προβλέπεται από το πλαίσιο λειτουργίας για την ειδική αγωγή και μόνο οφέλη θα έχει η άμεση εφαρμογή της. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες θα μπορούν να βοηθηθούν πολλαπλάσια και οι συνάδελφοι μας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις τους, χωρίς το αίσθημα της κατάφορης αδικίας να τους ακολουθεί φέτος, και το χειρότερο, η προοπτική της ανεργίας για του χρόνου να μην επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους.

Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποδεχτεί τις προτάσεις της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να αναβαθμίσει τώρα τους συναδέλφους.

Διεκδικούμε να σταματήσουν οι άνισοι εργασιακοί όροι με το διαχωρισμό των αναπληρωτών σε μειωμένου και πλήρους ωραρίου. Όλες οι προσλήψεις με το ξεκίνημα της χρονιάς να είναι πλήρους ωραρίου.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να παρέμβει άμεσα στο Υπουργείο για να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των ΕΛΜΕ και των αναπληρωτών για την αναβάθμιση των συναδέλφων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral