"Το Υπουργείο παιδείας διαχωρίζει τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής σε α και β κατηγορία"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2019 - 11:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Αξιότιμοι κύριοι/ες, Με το νέο σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε διαβούλευση με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι το Υπουργείο παιδείας διαχωρίζει τους αναπληρωτές σε α και β κατηγορία.

Επιστολή αναπληρωτών με 50 μήνες προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή χωρίς μεταπτυχιακό

Διαπιστώνουμε ότι αναφορικά με το Ε.Ε.Π και ειδικά για τον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων, ότι οι υποψήφιοι οι οποίοι διαθέτουν εξειδίκευση στην σχολική ψυχολογία, η οποία πιστοποιείται είτε με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία είτε με εμπειρία 50μήνες προϋπηρεσίας, προτάσσονται των λοιπών υποψήφιων στον οικείο αξιολογικό πίνακα κατάταξης.

 

Δυστυχώς όμως για τους υπόλοιπους κλάδους της ΕΑ ισχύει το αντίθετο, ότι οι κάτοχοι με 50μηνες εντάσσονται στον κύριο πίνακα, μετά τους έχοντες Μεταπτυχιακό: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. οι οποίοι διαθέτουν την εξειδίκευση της υποπερίπτ. δδ΄ της περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3699/2008 έπονται στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης έναντι των υποψηφίων που διαθέτουν την εξειδίκευση των λοιπών υποπεριπτώσεων της ίδιας περίπτωσης.”

 

Ο νόμος 3699/2008 υποπερίπτ. δδ’ αναφέρει:

δδ) Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής με τουλάχιστον πενταετή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην ΕΑΕ Θεωρούμε ότι είναι άδικο και αντισυνταγματικό να ισχύουν άλλα κριτήρια για τους Ε.Ε.Π και άλλα κριτήρια για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της Ε.Α, δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά.

 

Το μέτρο αυτό είναι ταξικό και αποτελεί κατάφωρη αδικία για τους μη έχοντες την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν μεταπτυχιακό και τιμωρεί τους αναπληρωτές με πολυετή προϋπηρεσία οι οποίοι αψηφώντας τις δυσκολίες διαβίωσης των ημερών μας ακολούθησαν τις επιταγές του υπουργείου Παιδείας.

 

Πιστεύουμε ότι το υπουργείο παιδείας θα δείξει έμπρακτα την εύνοια του στην προσφορά των μάχιμων και θα επανεξετάσει το αίτημα μας.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso