Τήρηση της νομιμότητας –Άμεσα μόνιμοι διορισμοί των 600 δικαιωθέντων εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2018 - 18:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 24-9-18 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

«Ο Εμμ. Παπάς»

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στο διορισμό και των 600 εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, που δικαιώθηκαν με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Είναι εκπαιδευτικοί που έχουν ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι αναπληρωτές που σε κατάσταση ομηρείας εξυπηρετούν πάγιες και οργανικές ανάγκες στην εκπαίδευση ταξιδεύοντας κάθε χρόνο από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αφήνοντας πίσω οικογένειες, παιδιά, γονείς…τη ζωή τους ολόκληρη.

Είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλύπτουν τα πιο μακρινά κενά σε κάθε νομό Είναι οι αναπληρωτές που με τον ευτελή μισθό τους προσπαθούν να επιβιώσουν Είναι οι αναπληρωτές που εδώ και πάνω από δεκαετία προσμένουν τους μόνιμους διορισμούς. Είναι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι καλούνται για λόγους αξιοκρατίας να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που αν και επιτυχόντες το κράτος τους λέει δε σε διορίζω… Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, εφόσον εξετάστηκαν τα νομικά προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τους δικαιωθέντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 που θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού, να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες διορισμού τους ως μόνιμοι. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε επίλυση του χρόνιου προβλήματος των αναπληρωτών.

Το αίτημά μας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς είναι αδιαπραγμάτευτο!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης Κοντόπουλος Γιώργος

Loading...
  • europalso

    ideascentral