Τι πρέπει να κάνουν οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν σε ορεινούς ή νησιωτικούς δήμους

Την δυνατότητα παροχής κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους που επιθυμούν να στελεχώσουν υπηρεσίες σε παραμεθόριους ή νησιωτικούς παρέχει ο «πολυ-νόμος» για τους που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα.

Τα κίνητρα συνίστανται στην δυνατότητα των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να προσφέρουν στους υπαλλήλους δωρεάν και δωρεάν κατάλληλο κατάλυμα διαμονής. Αφορούν:

Η λίστα των ΟΤΑ

Πολύ συγκεκριμένες είναι οι περιπτώσεις Δήμων που μπορούν να αξιοποιούν τη δυνατότητα των συγκεκριμένων κινήτρων με στόχο την επαρκή στελέχωση είτε των υπηρεσιών τους, είτε άλλων δημοσίων υπηρεσιών εντός των διοικητικών τους ορίων. Πρόκειται για δήμους:

Οι προϋποθέσεις

Σύμφωνα με το νόμο, για τις ανωτέρω παροχές απαιτείται να ληφθεί απόφαση από το οικείο Δημοτικό ή Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία θα ειδικεύει τις παροχές κατά περίπτωση και το χρονικό διάστημα ισχύος αυτών.

Απαραίτητο, τέλος, είναι επίσης να υπάρχει βεβαίωση από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, ότι υπάρχουν οι ανάλογοι πόροι για την παροχή των συγκεκριμένων κινήτρων, δηλαδή -όπως προαναφέρθηκε- τα χρήματα που απαιτούνται για τις δαπάνες της δωρεάν σίτισης και στέγασης.

ip[
Exit mobile version