Τι ισχύει για τις Εφημερίες και την Επιτήρηση μαθητών στο σχολείο

Επιτήρηση μαθητών – Εφημερία  Σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Τι ισχύει για τις Εφημερίες και την Επιτήρηση μαθητών στο σχολείο

Γράφει ο Β. Βούγιας

Υπεύθυνος για την επιτήρηση των μαθητών κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας είναι ο εκπαιδευτικός που διδάσκει τη συγκεκριμένη ώρα. Ο εκπαιδευτικός εισέρχεται στην αίθουσα μαζί με τους μαθητές /τριες και μετά το τέλος του μαθήματος εξέρχεται από αυτή όταν έχουν αποχωρήσει όλοι οι μαθητές /τριες, συνοδεύοντάς τους στο προαύλιο ( παρ. 9, άρθρο 12, Π.Δ. 79/2017 , ΦΕΚ 109 Α ).

Η αποχώρηση των μαθητών /τριών πραγματοποιείται με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου της τάξης.
Αποχώρηση μαθητή /τριας από το σχολείο πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου , γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά του /της (ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη γονέων ή κηδεμόνων, εξασφάλιση συνοδείας μαθητών /τριών με ευθύνη των γονέων) ( παρ. 10, άρθρο 12, Π.Δ. 79/2017 , ΦΕΚ 109 Α)

“Ο εκπαιδευτικός του Τ.Ε. μέλος Ε.Δ.Ε.Α.Υ. δεν απαλλάσσεται των Εφημεριών παρά μόνον αν παρεμποδίζεται το έργο του στην Ε.Δ.Ε.Α.Υ. —
Τέλος, σύμφωνα με την παράγραφο 3, του άρθρου 2, της Υ.Α. 17812/Γ6/ΦΕΚ Β 315-12.02.2014 “Νόμιμη σύσταση των ΕΔΕΑΥ και καθορισμός των ιδιαίτερων καθηκόντων των μελών και συντονιστών αυτών”
έχουμε.

“3. Για τα γενικότερα υπηρεσιακά θέματα του προσωπικού των ΕΔΕΑΥ ακολουθούνται οι διατάξεις για το προσωπικό της σχολικής μονάδας όπου είναι τοποθετημένοι. Απαλλάσσονται από συμμετοχή σε εφημερίες ή άλλα διοικητικά καθήκοντα στην σχολική μονάδα τους που παρεμποδίζουν το έργο τους στην ΕΔΕΑΥ.”

Δείτε το ΦΕΚ

ip[
Exit mobile version