Με μία πρωτοφανή εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε δύο δημοτικά της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Ένα μικρό «συντριβάνι» από λάστιχο αυτόματου ποτίσματος… έβρεχε τα πάντα στον προθάλαμο του κτιρίου.

Άγνωστοι τις προηγούμενες μέρες σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο GRTimes.gr η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, Ευαγγελία Κούτρη εισήλθαν παράνομα στο 1ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου και στο δημοτικό της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιώντας καταστροφές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ήρθαν σήμερα στα δημοτικά τους σχολεία- όπως κάθε Δευτέρα- για να ξεκινήσουν το μάθημά τους. Όμως, από τη μία είδαν ένα λάστιχο αυτόματου ποτισμού να «πετάει» νερό στον προθάλαμο του κτιρίου και από την άλλη γκρεμισμένες καγκελόπορτες και σπασμένα φωτιστικά.

«Στον Τρίλοφο έβγαλαν την καγκελόπορτα από τη θέση της και την «μετακίνησαν» παρά δίπλα. Στην Αγία Παρασκευή έσπασαν την κλειδαριά από την πόρτα με ένα βαρύ εργαλείο (π.χ. βαριοπούλα), μαζί με τα φωτιστικά στον προθάλαμο. Επίσης, στο δημοτικό σχολείο του Τριλόφου, πήραν το λάστιχο του αυτόματου ποτίσματος, άνοιξαν την πίεση της βρύσης και στη συνέχεια τοποθέτησαν το λάστιχο ακριβώς μπροστά στην πόρτα του σχολείου, ώστε να πλημμυρίσει ο προθάλαμος του κτιρίου. Ευτυχώς δεν προκάλεσαν περισσότερους ή σοβαρότερους βανδαλισμούς» τονίζει αγανακτισμένη στο GRTimes η κ. Κούτρη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, συνεργεία στάλθηκαν απευθείας για την αντικατάσταση και αποκατάσταση των ζημιών και στα δύο σχολεία για να μην συναντήσουν προβλήματα στην διαπαιδαγώγησή τους οι μαθητές. Επίσης, σήμερα τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Επιπροσθέτως, η Ευαγγελία Κούτρη υπέβαλλε μηνύσεις κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς.