Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα από τις ΕΛΜΕ της πόλης για συμμετοχή σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/02/2018 - 17:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Να διαδηλώσουν την αγωνία τους για όσα συμβαίνουν στον χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο, που διοργανώνεται την ερχόμενη Παρασκευή (στις 12μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου) κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς, οι εκπρόσωποι Τύπου των Α, Γ, Δ και Ε Θεσσαλονίκης, μέσα από συνέντευξη Τύπου.

«Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται στο πλαίσιο της μεγάλης πανελλαδικής καμπάνιας και κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μονίμων» δήλωσε ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας, γνωστοποιώντας ότι στην κινητοποίηση της Παρασκευής, που θα ολοκληρωθεί, ύστερα από πορεία στο ΥΜΑΘ, με συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί από τις ΕΛΜΕ Έβρου, Κομοτηνής, Καβάλας, Σερρών, Πέλλας και Ημαθίας.

«Αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξησαν το διδακτικό ωράριο, κατάργησαν – συγχώνευσαν σχολεία και τμήματα, έκοψαν μαθήματα, κατάργησαν τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, αύξησαν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, έκλεισαν τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και συνεχίζουν» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ.

«Η επιβολή του 30ωρου εργασιακού ωραρίου», επισήμαναν, «λειαίνει το έδαφος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αναπληρωτών, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κατ' επέκταση των εκπαιδευτικών, με στόχο την επίσπευση απολύσεων και τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών».

Συλλαλητήριο διοργανώνεται και από την ΟΛΜΕ, την Παρασκευή, στη 1 μμ, στο υπουργείο Παιδειας.

Loading...


  • europalso   ideascentral