Ο Δήμος διοργάνωσε δύο κύκλους εξειδικευμένων πιστοποιημένων σεμιναρίων BLS/AED της ERC για την εκπαίδευση και πιστοποίηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των του δήμου Νεάπολης- Συκεών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

Ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο έχει ολοκληρωθεί και από τον Σεπτέμβριο, σχολεία και δημοτικά κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, θα είναι εξοπλισμένα με απινιδωτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Thestival, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικά κτίρια, θα εφοδιαστούν αρχικά με 25 απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε σχολεία και δημοτικά κτίρια.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, Μιχάλης Βουλγαρίδης, τόνισε σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή:

«Μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης για την υλοποίηση του προγράμματος κινήθηκαν άμεσα και οι απαιτούμενες διαδικασίες, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρεία, και με το ποσό των 44.671 ευρώ, ο δήμος μας θα προμηθευτεί το αργότερο έως τα τέλη του καλοκαιριού 25 καταρχήν απινιδωτές.

Όπως είχαμε ορίσει εξαρχής ως λογικό προαπαιτούμενο, για να τοποθετηθεί απινιδωτής σε κάποιο κτίριο, είτε σχολικό, είτε άλλο δημοτικό, θα πρέπει τουλάχιστον δύο άτομα να έχουν λάβει την σχετική πιστοποίηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την χρήση των Απινιδωτών».

Ο Δήμος διοργάνωσε δύο κύκλους εξειδικευμένων πιστοποιημένων σεμιναρίων BLS/AED της ERC για την εκπαίδευση και πιστοποίηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου Νεάπολης- Συκεών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από στελέχη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.) και της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Ε.Ε.Δ.).Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, επισήμανε από πλευράς του:

«Πιστοί στη δέσμευσή μας, θωρακίζουμε τα σχολεία μας, θωρακίζουμε τα δημοτικά μας κτίρια, θωρακίζουμε τους αγαπημένους μας, θωρακίζουμε τον εαυτό μας απέναντι σε έκτακτα περιστατικά, ευελπιστώντας, φυσικά, ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί.

Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοποριακή πρωτοβουλία της δημοτικής μας αρχής, που υλοποιείται αποκλειστικά με δικά μας χρήματα, χωρίς καμία χρηματοδότηση παρότι απευθυνθήκαμε σε πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για χορηγία.

Πήραμε την πρωτοποριακή αυτή απόφαση λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων στα τέλη Αυγούστου του 2019, προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρεία και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προμηθευτούμε 25 καταρχήν απινιδωτές για σχολεία και άλλα δημοτικά μας κτίρια.

Είναι άξιο απορίας, το πώς δεν αντιλήφθηκαν τις σημαντικές αυτές διαδικασίες και εξελίξεις κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς, το σοκ των πολύ σκληρών εικόνων της κατάρρευσης του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, των οποίων γίναμε όλοι μάρτυρες πριν λίγες ημέρες, αποδεικνύουν και αναδεικνύουν την ύψιστη αξία της πρόληψης και τον πολύτιμο χρόνο των πρώτων λεπτών, όταν ένας εξωτερικός απινιδωτής μπορεί πραγματικά να σώσει μία ζωή».