Σχολεία: Τι αλλάζει στην απόφαση για εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση σε Γυμνάσια

: Τροποποίηση στην απόφαση «, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

Τρόπος και χρόνος εγγραφής

Α) Εγγραφή

1) Οι εγγραφές στα Γυμνάσια, στα ΓΕ.Λ, στα Γυμνάσια Ε.Α.Ε. και στα Λύκεια Ε.Α.Ε. πραγματοποιούνται κάθε σχολικό έτος μόνο για τους/τις μαθητές/τριες της Α’ τάξης που εισάγονται για πρώτη φορά στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση: α) οι μαθητές/τριες που κατέχουν τίτλο σπουδών ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό εγγράφονται σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις του άρθρου 14, β) οι μαθητές/τριες που έχουν διακόψει τη φοίτησή τους εγγράφονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. ΙΓ του παρόντος άρθρου και στο άρθρο 15 και

γ) οι μαθητές/τριες που έχουν δικαίωμα ένταξης σε τάξη εγγράφονται σύμφωνα με το άρθρο 22 της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21-5-2019 (Β’ 2005) υπουργικής απόφασης.

2) Οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ και στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. πραγματοποιούνται κάθε σχολικό έτος για τους/τις μαθητές/τριες που εισάγονται για πρώτη φορά, σύμφωνα με την περ. 8 της παρ. Α του παρόντος και οι οποίοι εντάσσονται σε τάξη σύμφωνα με το άρθρο 22 της υπ’ αρ. 79942/ΓΔ4/ 21-5-2019 (Β’ 2005) υπουργικής απόφασης. Κατ’ εξαίρεση: α) οι μαθητές/τριες που κατέχουν τίτλο σπουδών ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό εγγράφονται σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις του άρθρου 14 και β) οι μαθητές/τριες που έχουν διακόψει τη φοίτησή τους εγγράφονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. ΙΓ του παρόντος άρθρου και στο άρθρο 15 της υπ’ αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 (Β’ 2005) υπουργικής απόφασης.

Αναλυτικά η απόφαση

ip[
Exit mobile version