: Κλειστά είναι τα σχολεία σε μερικές περιοχές της Ελλάδας λόγω της «Διομήδης» που σαρώνει την χώρα.

Πού είναι κλειστά

Στα «λευκά» ντύθηκαν πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, μάλιστα στη Φλώρινα το χιόνι έφτασε τους 30 πόντους σε ορισμένα σημεία, με τον υδράργυρο να βρίσκεται σταθερά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Χιονισμένο τοπίο αντικρίζουν από τα ξημερώματα οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Π.Ε. Λάρισας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο Λιβάδι Ελασσόνας, με την «Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου» να έχει αναρτήσει τα παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Τα πρώτα προβλήματα της δεν άργησαν να ρθουν, αφού χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης οι κάτοικοι σε περιοχές της Θεσσαλικής πλευρά του Ολύμπου και συγκεκριμένα στο ιστορικό Λιβάδι της Ελασσόνας και στη Δολίχη.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο ιδιοκτήτης ηλεκτρονικής εφημερίδας στην περιοχή, Χ. Μητώνας, το χιόνι που πέφτει σε υψόμετρο 1.200 μέτρων όπου βρίσκεται το χωριό στην περιοχή μπορεί να μην είναι πολύ, αλλά οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζονται και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας, τα θα μείνουν κλειστά σήμερα στην περιοχή. Προβλήματα αντιμετωπίζουν, όπως επεσήμανε ο κ. Μητώνας και ηλικιωμένοι στην περιοχή που κάνουν χρήση οξυγόνου, ενώ ζητήματα υπάρχουν και με τη θέρμανση σε σπίτια της περιοχής όπου τα συστήματα θέρμανσης χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν.

Δύσκολη μέρα ξημέρωσε και για τη Μαγνησία με τον «Διομήδη» να αφήνει χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές τόσο στον Βόλο όσο και στον υπόλοιπο νομό. Εξαιτίας πτώσεων δέντρων υπήρξαν διακοπές ρεύματος και στο κέντρο του Βόλου, όπως στην οδό Κουμουνδούρου με Εθνικής Αντιστάσεως. Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο, έκοψε το πεσμένο δέντρο και γίνεται αυτή τη στιγμή προσπάθεια να επανέλθει το ρεύμα.

Βλάβες σημειώνονται σε Κεραμίδι, Δράκεια, Πορταριά, Μελισσιάτικα, με τις περιοχές να μην έχουν ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν βλάβες και σε κεραίες στο Πλασίδι, στο Πήλιο. Υπάρχουν πολλές κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων, ενώ συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ κατευθύνεται στο κτήριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, προκειμένου να αποκαταστήσει τη ζημιά, εξαιτίας της οποίας μέρος του κτηρίου έχει μείνει χωρίς ρεύμα.