Σχολεία – εκπαιδευτικοί: Τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου

Ποιά τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε τα οποία συμβιβάζονται με τα καθήκοντά του σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 τ. Α’) μετά από έγκριση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ).

Αίτηση του εκπαιδευτικού όπου θα αναγράφεται το χρονικό διάστημα απασχόλησης (με ημερομηνία έναρξης-λήξης), ο φορέας απασχόλησης, ο τόπος και το είδος εργασίας που θα παράσχει ο εκπαιδευτικός, οι εβδομαδιαίες ώρες και το ωράριο απασχόλησης καθώς και η αμοιβή που λαμβάνει (όπως αναγράφεται στη βεβαίωση του φορέα απασχόλησης).

Βεβαίωση του φορέα απασχόλησης όπου θα αναγράφεται:

α) Ημερομηνία έναρξης-λήξης και διάρκεια του έργου.

β) Ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης του εκπαιδευτικού.

γ) Τόπος και είδος εργασίας (δεν ισχύει πια ο περιορισμός των 10 ωρών την εβδομάδα αλλά ισχύει το όριο στις μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνει ο εκπαιδευτικός).

δ) Η αμοιβή ή η ωριαία αντιμισθία που λαμβάνει ο εκπαιδευτικός (η μηνιαία αμοιβή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις μηνιαίες αποδοχές της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 Περιορισμοί Δημόσιων υπαλλήλων, παρ. 2 του Συντάγματος).

Βεβαίωση του Διευθυντή του στο οποίο ανήκει οργανικά ή είναι τοποθετημένος προσωρινά ο εκπαιδευτικός, όπου θα αναφέρεται ρητά ότι δεν παρακωλύονται τα διδακτικά καθήκοντα του εκπαιδευτικού και η εν γένει ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου εκπαιδευτικού ότι:

α) Δεν έχει αρνηθεί υπερωριακή απασχόληση, ούτε θα αρνηθεί, εάν του ζητηθεί (αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς).

β) Ότι θα προσκομίσει αποδεικτικά αμοιβής για την συγκεκριμένη απασχόληση (αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς).

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η αίτηση πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υποβάλλεται με ημερομηνία προγενέστερη της έναρξης άσκησης του ιδιωτικού έργου και δεν μπορεί να δοθεί άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αναδρομική ισχύ.

ip[
Exit mobile version