: Πρόκειται για αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη από ομάδες, που όποιο τίτλο και να χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου, αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Η ανακοίνωση

H ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει τα πρωτοφανή γεγονότα στο Γυμνάσιο του Αιγινίου Πιερίας, όπου ομάδα ακροδεξιών, του εμβολιασμού, προπηλάκισε τον διευθυντή του σχολείου και τον οδήγησε σιδηροδέσμιο στο αστυνομικό τμήμα!

Πρόκειται για αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη από ομάδες, που όποιο τίτλο και να χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές.

Δεν έκανε τίποτα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν φρόντισε να ενημερώσει και να πείσει την ελληνική κοινωνία για την αξία του καθολικού εμβολιασμού και δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Αντί γι’ αυτά, επένδυσε στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης και επέβαλε αυταρχικά μέτρα όπως οι αναστολές εργασίας.

Ειδικά στον χώρο της εκπαίδευσης, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αντί να μειώσουν τον αριθμό των μαθητ(ρι)ών ανά τμήμα, να προσλάβουν επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας και να καθιερώσουν υποχρεωτικά και δωρεάν rapid test για όλους, προχώρησαν σε συγχωνεύσεις τμημάτων, σε αλλοπρόσαλλες ΚΥΑ, που απαιτούν να νοσήσει το 50% + 1 των μαθητ(ρι)ών για να κλείσει το τμήμα!

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις αρνητικές επιπτώσεις της επί διετία σχεδόν τηλεκπαίδευσης, αλλά και της μεγάλης διασποράς του ιού τις τελευταίες μέρες, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα στα σχολεία και επέτρεψαν στον ανορθολογισμό να εισβάλει σ’ αυτά, με αποδέκτες για μια ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εκτός από την ολέθρια πολιτική του υπουργείου, που έχει καταστήσει αβίωτη την εκπαιδευτική καθημερινότητα με υποχρεωτικές υπερωρίες, συνεχείς μετακινήσεις σε 4 και 5 σχολεία, υπερβολικό φόρτο διοικητικών εργασιών και υποχρεώσεων, πρέπει να αντιμετωπίσουν και τέτοιου είδους επιθέσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς από κοινού να απομονώσουν τα φαινόμενα  βίας και να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο.

Kαλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει τις ευθύνες του και να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς στο κομμάτι του έργου τους.