stegastiko.minedu.gov.gr – Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα: Περιορίζονται οι δικαιούχοι

ipaidia thumbnail

Το   περιορίζει τους δικαιούχους του , προχωρώντας και σε αναδρομική εφαρμογή των νέων όρων για τους δικαιούχους του 2016-2017. Οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουν το επίδομα κυρίως οι δικαιούχοι μετεγγραφής από ένα ΑΕΙ σε άλλο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης για αναδιάρθρωση της στεγαστικής πολιτικής για τους φοιτητές, το αναμένεται να έχει κεντρική θέση στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των θεσμών, που φθάνουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Οι γονείς, διαμαρτυρόμενοι, εστιάζουν στο ότι αποφασίσθηκε αναδρομική αλλαγή –επί το αυστηρότερον– των όρων. «Αρκετοί κινηθήκαμε με βάση το τι ίσχυε, αφού δεν ήταν γνωστή η αναδρομική αλλαγή στην ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης. Το κράτος αντί να προστατεύσει τους πολίτες του, κάνει το αντίθετο», παρατήρησε στην «Κ» γονιός. Από την άλλη, με την αύξηση του ελάχιστου χρόνου μίσθωσης σε 6 μήνες, αποκλείονται όσοι θα πάρουν μετεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεπτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https:// stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν . Για την είσοδό τους στην εφαρμογή, θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε για το .

ip[
Exit mobile version