ΣΥΡΙΖΑ: Tα σχολεία «ανοίγουν» – Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ανασφάλεια

ΣΥΡΙΖΑ: Tα σχολεία «ανοίγουν» - Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ανασφάλεια

– ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ –  Ανακοίνωση για την έναρξη της – Οι ειλικρινείς ευχές όλων μας για «καλή σχολική χρονιά» φέτος συνοδεύονται από την συμπλήρωση: «…και με ασφάλεια για την υγεία όλων». Πλην Λακεδαιμονίων…

Από τη , τη καθαριότητα και τη τήρηση αποστάσεων μέχρι και την αποκλιμάκωση της πυκνότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την αξιοποίηση κάθε κατάλληλου δημόσιου χώρου, την ενίσχυση της αυτονομίας των δημόσιων δικτύων σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, την υποδειγματική εφαρμογή εναλλακτικών διδακτικών πρακτικών, μεθόδων αξιολόγησης μαθητών, τον εμπλουτισμό των διδακτικών αντικειμένων. Από την απαίτηση για ενίσχυση του προσωπικού κάθε κατηγορίας και βαθμίδας με εργασιακές σχέσεις αξιοπρεπείς και σταθερές μέχρι και τον σεβασμό των ειδικών απαιτήσεων υγείας καθενός και καθεμιάς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με όλες του τις δυνάμεις και σε συνεργασία με το σύνολο της σχολικής κοινότητας, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις συλλογικές εκφράσεις τους και τα τοπικά κινήματα, θα δώσει τη μάχη για υγειονομικά ασφαλές και παιδαγωγικά επωφελές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα παιδιά.
Η συναρπαστική ιστορική περιπέτεια της μόρφωσης είναι μια συλλογική, κοινωνική υπόθεση.
Ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή και ασφαλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

ip[
Exit mobile version