Συρίγος για πανεπιστήμια: Να γίνουν σχέδια ασφαλείας και ελεγχόμενη πρόσβαση

Συρίγος για πανεπιστήμια: Να γίνουν σχέδια ασφαλείας και ελεγχόμενη πρόσβαση

Απόφαση έβγαλε ο υφυπουργός παιδείας, για την , ενώ καλεί στην απόφαση του τα πανεπιστήμια να κάνουν σχέδια ασφαλείας. Δείτε στο ipaidia.gr τι λέει η απόφαση.

«, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» και ζητά από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων “όπως προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την εκπόνηση σχεδίων ασφαλείας και προστασίας του Ιδρύματός σας, ώστε να πληρωθούν οι εκ του νόμου επιβαλλόμενες προϋποθέσεις και να καταστεί δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός των απαιτούμενων διαγωνιστικών διαδικασιών προμηθειών» αναφέρει..

Τι αναφέρει η απόφαση

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 25/Α΄/17-2-2021 δημοσιεύθηκε ο νόμος 4777/2021 «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», στις διατάξεις των άρθρων 12 – 20 του οποίου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την πολιτική προστασίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω νόμου, και ειδικότερα των άρθρων 14 – 18, παρακαλείσθε όπως προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την εκπόνηση σχεδίων ασφαλείας και προστασίας του Ιδρύματός σας, ώστε να πληρωθούν οι εκ του νόμου επιβαλλόμενες προϋποθέσεις και να καταστεί δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός των απαιτούμενων διαγωνιστικών διαδικασιών προμηθειών.

Η απόφαση

 

Πανελλήνιες 2021 – ΝΕΑ οδηγία: «Να ολοκληρωθεί η ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων»

ΑΕΙ: Με τηλεκπαίδευση και το εαρινό εξάμηνο

Αναπληρωτές: Θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών εκτός ΑΣΕΠ; Τι είπε η κ. Μακρή

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !