Συνάντηση Υφ. Παιδείας με Ευρωπαίους Υπουργούς Παιδείας για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία στις Βρυξέλλες

ipaidia thumbnail

Συνάντηση με τους Υπουργούς Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τον Επίτροπο Έτινγκερ είχε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, στον απόηχο της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

Η Ελληνίδα Υφυπουργός τοποθετήθηκε επί των προαναφερθέντων ζητημάτων και δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Σχολείων, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να υιοθετηθούν οι λύσεις που προτείνονται, στο βαθμό που επιλύονται ουσιαστικά προβλήματα των σχολείων.

Ο αντιπρόσωπος της Ελληνικής Προεδρίας για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, κάλεσε τον Επίτροπο Έτινγκερ στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2019, οπότε και έχει προγραμματισθεί εκδήλωση για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

Επιπλέον, η Υφυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Σχολείο «Βρυξέλλες ΙΙΙ», όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή, τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές. Την Υφυπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας των Ευρωπαϊκών Σχολείων Giancarlo Marcheggiano και η Επιθεωρήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών Σχολείων Μαργαρίτα Καλογρίδου-Κολυβά.

ip[
Exit mobile version