ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου: Συμπαράσταση στους συναδέλφους του 4ου ΔΣ Παιανίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/02/2019 - 20:36 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Κ. Σωτηρίου», ομόφωνα, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συναδέλφους του 4ου Δ.Σ. Παιανίας.

Στις 18/2 σύρονται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι 4 εκπαιδευτικοί του 4ου ΔΣ Παιανίας και γονείς μαθητών, εξαιτίας μίας αδιανόητης καταγγελίας γονέα που ισχυρίζεται ένα σενάριο «κακοποίησης» του παιδιού του και κατηγόρησε για παράβαση καθηκόντων εκπαιδευτικούς με σκοπό να βλάψουν το παιδί του.

Περιστατικό που, όπως το παρουσιάζει, δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν, ούτε εκπαιδευτικό, ούτε μαθητή, – αν είναι δυνατόν! – ενώ το φερόμενο περιστατικό πραγματοποιήθηκε σε ώρα διαλείμματος έξω από τάξη στο προαύλιο του σχολείου! Όσοι γνωρίζουν την σχολική ζωή ξέρουν ότι ακόμα και επουσιώδη καθημερινά περιστατικά παίρνουν μεγάλες διαστάσεις ανάμεσα στα παιδιά και μεταφέρονται στις τάξεις, καθώς στα μάτια των παιδιών φαντάζουν μεγάλα. Δεν είναι δυνατό να είχαν πραγματοποιηθεί οι ισχυρισμοί του γονέα και να μην είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλη τη σχ. κοινότητα πολλώ δε μάλλον να περάσουν απαρατήρητες από τα παιδιά!

Ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» θεωρεί αδιανόητο να οδηγούνται στα δικαστήρια προς επίλυση καθημερινού τύπου προβλήματα, περιστατικά και συμπεριφορές μεταξύ μαθητών. Θέματα που άπτονται της αποκλειστικής παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου και αντιμετωπίζονται στο εσωτερικό της σχολικής μονάδας στα πλαίσια της παιδαγωγικής της λειτουργίας.

Καταγγέλλουμε κάθε πράξη που θίγει την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και ναρκοθετεί την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η οποία έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τους εκπαιδευτικούς.

Η ποινικοποίηση της σχολικής ζωής υπονομεύει το καλό κλίμα και τις σχέσεις μεταξύ των παιδιών και των γονέων και τελικά τραυματίζει τα παιδιά, ακυρώνει την παιδαγωγική παρέμβαση – προσπάθεια των εκπαιδευτικών και του σχολείου, αποπροσανατολίζει και παρεμποδίζει το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση το σχολείο οφείλει να λειτουργεί παιδαγωγικά, υποστηρικτικά στα παιδιά και να προάγει σχέσεις αλληλοκατανόησης, αλληλεγγύης και συνεργασίας και δεν μπορεί να στηρίζεται σε αστυνομική ανακριτική και κατασταλτική λειτουργία προς τα παιδιά.

Είμαστε περήφανοι που οι συνάδελφοι μας στο 4ο ΔΣ Παιανίας όχι μόνο είναι τυπικοί και ευσυνείδητοι στα καθήκοντά τους αλλά αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά ως δάσκαλοι που στόχο έχουν ακόμα και σε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ μαθητών να προσεγγίσουν τα παιδιά, να τα φέρουν το ένα κοντά στο άλλο, να τα διδάξουν μέσα και από τα λάθη τους και όχι να εξοντώσουν όποιο έκανε λάθος. Απώτερος στόχος να εμφυσήσουν στα παιδιά την αλληλεγγύη και τη φιλία.

Ο σύλλογος εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος αυτών καθώς και των γονέων που κατηγορούνται αντίστοιχα, με απαλλαγή από τις κατηγορίες και αθώωση τους.

Ο σύλλογος σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι συνάδελφοι μας και ολόκληρη η σχολική κοινότητα και προκειμένου να εκφραστεί η μέγιστη αλληλεγγύη όλων των άλλων συναδέλφων και γονέων προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 18/2 – τη μέρα της δίκης – και καλεί σε μαζική παρουσία στη δίκη. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί 10πμ – 1μμ για τους συναδέλφους του 4ου Δ.Σ. Παιανίας και όποιον άλλο συνάδελφο θέλει να παραστεί στη δίκη.

Ο σύλλογος θα ζητήσει από τη ΔΟΕ να ενεργοποιηθεί το ταμείο αλληλεγγύης της ομοσπονδίας προκειμένου να στηρίξει και οικονομικά τους συναδέλφους στην περιπέτειά τους.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: