Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας με το ΣΑΤΕΑ

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη με το Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ). Στη συνάντηση παρέστησαν η Πρόεδρος του ΔΣ, κα Μαρίνα Κακαζιάνη, η Γραμματέας κα Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου και το μέλος κα Βασιλική Κυρίστη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τη φοίτηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και στην εργασιακή προοπτική των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά Νηπιαγωγεία και στα Τμήματα Ένταξης και η στελέχωσή τους με επαρκές αριθμό υποστηρικτικού προσωπικού. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη της έγκαιρης και πρώιμης παρέμβασης, η δημιουργία ξεχωριστών χώρων για τα Τμήματα Ένταξης, η θεσμοθέτηση μεταβατικού εκπαιδευτικού προγράμματος από βαθμίδα σε βαθμίδα, καθώς και η ανάγκη για την επέκταση της λειτουργίας των Ολοήμερων Ειδικών Σχολείων.

Σημειώνεται πως για το σχολικό έτος 2017-18 αν και διπλασιάστηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν αυτούς τους μαθητές, καλύφθηκε μόνο το 50% των αναγκών σε Παράλληλη Στήριξη. Σύμφωνα με την Υφυπουργό, επιδίωξη του Υπουργείου είναι «να καλυφθούν ακόμη περισσότερες θέσεις και ανάγκες, ενώ για την εκπλήρωση των συγκεκριμένων στόχων προβλέπεται η επέκταση των προγραμμάτων επιμόρφωσης όλων των κλάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού».

Τέλος, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στους μόνιμους διορισμούς, υπογραμμίζοντας πως γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικού που θα απασχοληθεί στην Ειδική Αγωγή.

ip[
Exit mobile version