ΨΗΦΙΣΜΑ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/09/2013 - 23:01 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο σύλλογος των καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου συνήλθε σήμερα 2/9/2013 σε συνεδρίαση με αφορμή τα τεκταινόμενα στο χώρο της Β’/θμιας εκπαίδευσης και αποφάσισε τα εξής:

 1. Να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.500 εκπαιδευτικοί (60 στο Νομό Ηρακλείου).
 1. Να δηλώσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους απολυμένους συναδέλφους μας, μόνιμους και αναπληρωτές, οι οποίοι έχουν δώσει το παρόν τους στις εσχατιές της Ελλάδας.
 2. Να δηλώσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι ήταν βοηθοί και συνεργάτες μας για πολλά χρόνια στα σχολεία, στο κομμάτι της φύλαξης των μαθητών μας και των σχολικών κτιρίων.
 3. Να εκφράσει την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που προωθεί για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το νομοσχέδιο αυτό για πολλοστή φορά, μπήκε σε διαβούλευση σε περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά και αιφνιδίασε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης καταργεί ή συρρικνώνει μαθήματα απαραίτητα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και κατάρτιση των μαθητών. Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει για τους στόχους και τα κριτήρια του Υπουργείου.
 4. Να δηλώσει τη συμμετοχή μας και συμπαράστασή μας σε όποιες κινητοποιήσεις γίνουν, για να ακυρωθούν τα παραπάνω μέτρα και όποια άλλα μέτρα πλήττουν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας.
 5. Ζητούμε τη συμπαράσταση των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και των μαθητών μας.
 6. Να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου, στον τοπικό τύπο, στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου και στην ιστοσελίδα του 3ου ΓΕΛ.

Ο σύλλογος των καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Loading...
 • Δια Βίου Επιλογή

  Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

  europalso

  europalso