Προσπάθεια υποκλοπής κωδικών στο Πανελλήνιο σχολικό Δίκτυο – Οδηγίες για αντιμετώπιση

Με αφορμή μήνυμα που έχουν αποσταλεί  σε χρήστες του τα οποία ζητούν επιβεβαίωση του κωδικού τους , σας γνωρίζουμε  ότι τα μηνύματα αυτά δεν προέρχονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Πρόκειται για κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος, που σκοπό έχουν την υποκλοπή του κωδικού πρόσβασης σας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς σας μέσω e-mail.

Σας παρακαλούμε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες οδηγίες (αναγράφονται άλλωστε και στη σελίδα εισόδου του webmail  ) :

Αν έχετε ανταποκριθεί σε τέτοια μηνύματα και έχετε απαντήσει ή συμπληρώσει τα στοιχεία πρόσβασης σας, ή  υπάρχει υπόνοια υποκλοπής του κωδικού πρόσβασης σας, θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στην αλλαγή του κωδικού πρόσβασης  από έναν καθαρό υπολογιστή από τη διεύθυνση .

Το πιο επικίνδυνο είναι αρκετά  τα μηνύματα αυτά έχουν στο σώμα τους παλιά γνωστά μηνύματα που έχουν διακινηθεί στην αλληλογραφία χρηστών , σχολείων ή άλλων μονάδων του ΠΣΔ.

Επισημαίνουμε την προσοχή σας στο σημείο αυτό και συνιστούμε να εξετάζετε  προσεκτικά την πραγματική e-mail διεύθυνση του  αποστολέα και όχι μόνο το εμφανιζόμενο όνομα του.  Θα πρέπει να ελέγχετε  τι υπάρχει στο τελευταίο τμήμα που υπάρχει και οριοθετείται από τους χαρακτήρες <……….>  στο e-mai του αποστολέα.

Συνιστούμε να διαβάσετε τις συμβουλές ασφαλείας του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για:

Παρακαλούμε ενημερώσετε και τους μαθητές σας για την ανάγκη να εφαρμόζουν τις παραπάνω οδηγίες.

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Με εκτίμηση

ip[
Exit mobile version