Προσλήψεις αναπληρωτών Τετάρτη και Παρασκευή αυτή τη βδομάδα. Ποιοι πάνε για την επόμενη

Σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), μετά από επί τόπου επαφές που είχαμε σήμερα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας μπορούμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Σύμφωνα με ενημέρωση των: Δημήτρη Μπράτη (αιρετού ΚΥΣΠΕ) και Βασίλη Βούγια (Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας), προσλήψεις αναμένονται Τετάρτη και Παρασκευή σε α/θμια και β/θμια και συγκεκριμένα:

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου:

* Προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών (β φάση), καθώς και ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ θα γίνουν και στη Γενική Αγωγή για την ΠΕ αυτή τη βδομάδα, πιθανόν την Τετάρτη. Θα είναι κρατικού προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ. Έχουν φθάσει τα κενά από όλες τις Δνσεις και αύριο θα γίνει η τελική κατανομή ανά ειδικότητα (Δ. Μπράτης)

* Θα προσληφθούν περίπου 200 Νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 και όσοι(39) ΠΕ 08 βρίσκονται στους Πίνακες, ενώ τα κενά δεν θα καλυφθούν λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικών προς πρόσληψη. (Β. Βούγιας)

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου:

* Θα προσληφθούν περίπου 160 Μαθηματικοί ΠΕ03, 45 Πληροφορικής ΠΕ19, 8 Οικιακής Οικονομίας ΠΕ15 και 2 ΠΕ12.04. (Β. Βούγιας)

Συνάδελφοι

Δε γνωρίζουμε αριθμούς. Πάντα κρατάμε μικρό καλάθι… Τα κενά είναι τεράστια. Τα σχολεία μας υπολειτουργούν… Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές είναι σε απελπισία, τουλάχιστον στην περιοχή της Κρήτης που γνωρίζω…

Τμήματα των 28 μαθητών, ολιγοθέσια όλα με ένα δάσκαλο και φύλαξη αντί για μάθημα, σε κάποιες περιπτώσεις…

Τα κενά στην ειδική αγωγή δεν καλύφθηκαν και στο Νομό Ηρακλείου έμειναν κλειστά 5 Τμήματα Ένταξης, σύμφωνα με τον αιρετό ΠΥΣΠΕ Θεόφιλο Λαμποργιαννάκη: Γέργερη, Βορίζια, Ζαρό, 3ο Τυμπακίου και Πύργο. Όλα στην περιοχή της Μεσαράς…

Το Ειδικά Νηπιαγωγεία είναι κλειστά (Πόμπιας και Αρκαλοχωρίου), ενώ τα Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων δεν άνοιξαν ακόμα…

Τα Ειδικά Σχολεία δεν μπορούν να πάρουν όλους τους μαθητές τους, καθώς δεν υπάρχουν Βοηθητικά Προσωπικά…

Αποκαρδιωτικά ξεκίνησε η βδομάδα μας…

ip[
Exit mobile version