Πότε θα διακόπτεται η φοίτηση στο ολοήμερο – Τι πρέπει να προσέζουν οι γονείς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/08/2017 - 19:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Oι γονείς  ενός μαθητή,  στη διάρκεια του νέου σχολικού έτους, πρέπει να επικαιροποιήσουν δύο φορές την εγγραφή του παιδιού τους στο Δημοτικό σχολείο , διαφορετικά η φοίτηση θα διακόπτεται.

Αυτό αναφέρει το ΠΔ 79, άρθρο 16 παρ. θ, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία επικαιροποίησης της εγγραφής.

Θα είναι μια απλή προφορική ή γραπτή επικαιροποίηση ή μήπως θα ζητούνται εκ νέου δικαιολογητικά εργασίας ή ανεργίας των γονέων;

Συγκεκριμένα η φοίτηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος διακόπτεται:

  • όταν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση,
  • όταν ο γονέας ή κηδεμόνας του ζητήσει την διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του
  • όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή κατά το 2o 15νθήμερο του Νοεμβρίου και το 1o 15νθημερο του Φεβρουαρίου.

Ως τώρα για την εγγραφή στο ολοήμερο ο Νόμος δεν έλεγε τα πιστοποιητικά που φέρνουν οι γονείς τον Ιούνιο για εγγραφή στο ολοήμερο πόσο ισχύ πρέπει να έχουν. Έτσι πολλοί γονείς με εποχιακές εργασίες που οι εργοδότες βεβαίωναν μέχρι Δεκέμβριο, για παράδειγμα ότι δουλεύουν, έγραφαν τα παιδιά τους για όλο το χρόνο. Τώρα γονείς με εποχικές εργασίες αν δεν καλύψουν και τις 2 περιόδους (εγγραφής και επικαιροποίησης) κινδυνεύουν να μείνουν απ έξω.

Εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα, με ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, συντάσσεται και αποστέλλεται στην οικεία Διεύθυνση αναλυτική κατάσταση φοιτώντων μαθητών στο Πρόγραμμα, η οποία κοινοποιείται και στον οικείο Σχολικό Σύμβουλο.

Loading...


  • europalso   ideascentral