Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Πέτσας: Δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα ο μαθητικός πληθυσμός

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Πέτσας: Δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα ο μαθητικός πληθυσμός

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το πρωί της Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Σ Πέτσας σχετικά με το στρατηγικό σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα και σχετικά με τα δήλωσε

Αρχή επανόδου με τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου και τα “Η αρχή θα γίνει από ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες έχουν λιγότερο κίνδυνο, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, όπως για παράδειγμα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, που μπορεί να ελεγχθεί ότι θα μπαίνει ένας ένας, ότι θα τηρούνται κανόνες υγιεινής και ατομικής προστασίας.

Τα , τα οποία έχουν μεν μεγαλύτερο συγχρωτισμό, αλλά μπορούν να γίνουν διευθετήσεις και επίσης έχουμε έναν πληθυσμό, ο οποίος -όπως έχουν δείξει τα στατιστικά σε όλο τον κόσμο- δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα να νοσήσει βαριά ή να έχει σοβαρές επιπλοκές. Αυτά λαμβάνονται υπόψη στη στρατηγική μας, η οποία θα ανακοινωθεί έγκαιρα και θα ξεδιπλωθεί μέσα στο Μάιο”. Για τη γενικότερη στρατηγική επανόδου είπε πως:

Εως 27 Απριλίου επεξεργαζόμαστε ένα στρατηγικό σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα η οποία θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη. Ενα από τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής μας ήταν να απλώσουμε σε βάθος χρόνου την κορύφωση της πανδημίας, για να μπορέσει να αντέξει το Σύστημα Υγείας.

Δεν θέλαμε να ζήσουμε σκηνές Ιταλίας και Ισπανίας ή άλλων χωρών, όπου δυστυχώς οι γιατροί έφταναν στο δίλημμα να αποφασίσουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Αυτό το καταφέραμε σε αυτή την πρώτη φάση. Αυτός είναι ο γνώμονας και για μετά. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως τους ηλικιωμένους και αυτούς με υποκείμενα νοσήματα. Σίγουρα γι’ αυτούς θα καθυστερήσει η επάνοδος στην κανονικότητα.

Ζαχαράκη: Τι εξετάζεται για το άνοιγμα των σχολείων

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !