Ποτάμι: Διορισμοί χωρίς αποκλεισμούς

Διορισμοί χωρίς αποκλεισμούς

Ας μην ξεχνάμε και τη χαμηλή πια αμειβόμενη εργασία των εκπαιδευτικών οι περισσότεροι των οποίων με φιλότιμο, και ίδια μέσα πολλές φορές, μορφώνουν τα παιδιά μας υπό δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστους πόρους στη διάθεσή τους. Η επαρκής στελέχωση με μόνιμους εκπαιδευτικούς, η πραγματική αξιολόγηση (ούτε εικονική, ούτε τιμωρητική, αλλά κινητροδοτική) μαζί με την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τη διάθεση πόρων προς την εκπαίδευση είναι βασικές προτεραιότητες για το Ποτάμι.

Με αφορμή τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην τριετία 2018-2020 και εν αναμονή του τελικού πλαισίου, καταρχάς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας υπολογισμός των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ανά ειδικότητα εκπαιδευτικών.

Το Ποτάμι καταθέτει τους βασικούς άξονες συγκεκριμένης πρότασης για τη διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί για την πλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων. Προτείνουμε την ύπαρξη ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης με βάση τα εξής κριτήρια:

1) Επίδοση στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ

2) Εκπαιδευτική προϋπηρεσία

3) Ακαδημαϊκά κριτήρια

4) Κοινωνικά κριτήρια

Οι συντελεστές στάθμισης των κριτηρίων (από την οποία θα προκύπτει και η μοριοδότηση) θα μπορούσε να είναι αντικείμενο μιας ad hoc συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων όπου θα κληθούν και φορείς.

Το Ποτάμι καταθέτει έγκαιρα την πρότασή του για το φλέγον ζήτημα του διορισμού εκπαιδευτικών προς όφελος της κοινωνίας προσπαθώντας να προτείνει μια ολοκληρωμένη πρόταση που δεν θα αποκλείει κανέναν και θα προσμετράει όλους τους δυνατούς παράγοντες.

Υ.Γ.: Επειδή μιλάμε για κενά στα σχολεία και νέους διορισμούς, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο (όταν ήταν Υπουργός ο κ. Φίλης) η απάντησή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση από το Ποτάμι για τον αριθμό των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές. Επίσης θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει και μια τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για τον αριθμό των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν αποσπαστεί σε γραφεία Υπουργών και γενικά εκτός των σχολικών αιθουσών (να ενημερώσουμε ότι το Ποτάμι απασχολεί μόλις έναν (1) εκπαιδευτικό ως ειδικό σύμβουλο στο κόμμα και δύο (2) εκπαιδευτικούς σε γραφεία βουλευτών).

Τομέας Παιδείας του Ποταμιού

ip[
Exit mobile version