– Έχει ξεκινήσει η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» με τη συνεδρίαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής

Κατά τη διάρκεια της τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ κος Κυριάκος Πιερρακάκης, αφιερώνοντας ένα μέρος της ομιλίας του σε θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών και , απαντώντας στις σχετικές αναφορές των ειδικών αγορητών-Βουλευτών της αντιπολίτευσης που προηγήθηκαν.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός μίλησε για «μία διαφορετική περπατησιά» σε σχέση με το τι γινόταν στα χρόνια των μνημονίων στο θέμα των , τόνισε τη σημαντικότητα των 28.000 μόνιμων διορισμών της τελευταίας τετραετίας, όπως και το γεγονός πως αυτοί ήταν περισσότεροι από τις αφυπηρετήσεις και δεσμεύθηκε στο ότι η πρακτική αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί, κλείνοντας την τοποθέτησή του επί του θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο θα ενδυναμώνεται (αυτή η πρακτική), τόσο περισσότερο θα αποκλίνουμε από αντικειμενικά δύσκολα σημεία στην καταγραφή των οποίων, νομίζω ότι δεν θα διαφωνήσει κανείς μας. Στις λύσεις, ενδεχομένως θα έχουμε απόκλιση».

Ακολουθεί το μέρος της ομιλίας του κου Πιερρακάκη που αφορά στους αναπληρωτές και στους μόνιμους διορισμούς

«Ευρύτερα ζητήματα όπως αυτά ετέθησαν για τους αναπληρωτές, στο οποίο συμφωνούμε, στρατηγικός μας στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών σε συνάρτηση με τους μόνιμους διορισμούς, αυτό όμως, έγινε την τελευταία τετραετία. Θα διαπιστώσετε ότι την τελευταία τετραετία είχαμε 28.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Περισσότερους απ’ ότι αφυπηρετήσεις. Είναι αλήθεια ότι τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων γιγαντώθηκε ο αριθμός των αναπληρωτών καθηγητών, ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Αυτό ξεκίνησε να αντιστρέφεται. Η αντιστροφή έγινε λόγω του ότι η χώρα ξεκίνησε να έχει μία διαφορετική περπατησιά. Αυτή πρέπει να συνεχιστεί, να ενδυναμωθεί και όσο θα ενδυναμώνεται, τόσο περισσότερο θα αποκλίνουμε από αντικειμενικά δύσκολα σημεία στην καταγραφή των οποίων, νομίζω ότι δεν θα διαφωνήσει κανείς μας. Στις λύσεις, ενδεχομένως θα έχουμε απόκλιση».