ΠΕΚΑΠ – Αναθέσεις μαθήματος Πληροφορικής Α τάξης ΕΠΑ.Λ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/09/2013 - 19:12 | Author: Newsroom Ipaidia

Αναθέσεις μαθήματος Πληροφορικής Α τάξης ΕΠΑ.Λ.

Η αιφνιδιαστική τροποποίηση και συμπλήρωση της με Αρ. Πρωτ. 118842/Γ2/17-09-2008 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1984 Β΄), που αφορά τις «Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ.

και ΕΠΑ.Σ.», που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, προκάλεσε στους καθηγητές Πληροφορικής έκδηλη ανησυχία και αγανάκτηση. Στα μαθήματα Ειδικοτήτων ανά Κύκλο Επιλογής, το «Εφαρμογές Πληροφορικής» έχει αντικατασταθεί από το «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών», ενώ δίνεται Β ανάθεση σε εκπαιδευτικούς άλλων κλάδων.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. διαμαρτύρεται έντονα για τη μεθόδευση αυτή, τονίζοντας την πάγια θέση της ότι τα μαθήματα Πληροφορικής πρέπει να διδάσκονται αποκλειστικά και μόνο από καθηγητές ΠΕ19 και ΠΕ20. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να πράξει το αυτονόητο και να τροποποιήσει άμεσα την απόφαση Αρ. Πρωτ. 126567/Γ2/10-09-2013, διορθώνοντας τον τίτλο του μαθήματος και δίνοντας το δικαίωμα να διδάσκουν το γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής μόνο στον κλάδο μας. Τέλος ζητούμε το χαρακτηρισμό επίσημα του μαθήματος ως εργαστηριακό, ώστε να πραγματοποιείται μέσα στο φυσικό του χώρο -στο εργαστήριο Πληροφορικής- και να αποφευχθούν προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν, με αντιφατικές αποφάσεις και εγκυκλίους για τη φύση του.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Loading...
  • europalso

    ideascentral