ΠΑΣΑΔ : Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2018 - 17:58 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στις ερωτήσεις όλων τι θα γίνει με τη διεκδίκηση των , με κάθε σοβαρότητα κι υπευθυνότητα κι αποφεύγοντας να ενδώσουμε στις προτάσεις διαφόρων δικηγορικων γραφείων, απαντούμε πως σύμφωνα με το γνωμοδοτικό σημείωμα της Δικηγόρου της ΑΔΕΔΥ:

«Οι αποφάσεις αυτές (που δικαίωσαν τους προσφεύγουντες Σ. Σ.) προέρχονται από ένα μικρό αριθμό πρωτοβάθμιων δικαστηρίων και μάλιστα μονομελών σχηματισμών (ειρηνοδικών ή μονομελών συνθέσεων πρωτοδικείων). Υπόκεινται ασφαλώς σε ένδικα μέσα και ιδίως σε έφεση, η προθεσμία ασκήσεως της οποίας, όπως και η άσκησή της αναστέλλουν εκ του νόμου την εκτέλεση των εκδοθεισών αυτών αποφάσεων. Ως εκ τούτου είναι σαφές ότι αφ’ ενός μεν οι πρωτόδικες αυτές αποφάσεις μπορούν να ανατραπούν σε δεύτερο βαθμό, αφ’ ετέρου δεν έχουν ευρύτερη σημασία γιατί προέρχονται από ένα μεμονωμένο δικαστή και ασφαλώς δεν παράγουν καμίας μορφής δεδικασμένο».

Για τους παραπάνω λόγους με την αίτηση που έκανε ατομικά ο καθένας μας προς τις ΠΔΕ ζητήθηκε η μη παραγραφή των διεκδικήσεων Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα κι Επιδόματος Αδείας όμως, όπως είναι λογικό κι αναγκαίο, πρέπει να αναμένουμε την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό όσο και την έκβαση των λοιπών εκκρεμών υποθέσεων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

Loading...
  • europalso

    ideascentral