Κανένας συνάδελφος έξω από τους !
Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

 

 

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομίσθιων και Ελαστικά Εργαζομενων στην Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οι φετινές αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018 – 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018! Εάν εφαρμοστεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!

Παρότι, το θέμα μπήκε επιθετικά από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 23/7, το Υπουργείο Παιδείας μέσα από διαρροές επικαλέστηκε νομικά κωλύματα, έτσι ώστε να φτάσουμε στην καταληκτική ημερομηνία 23/8 και να μετατραπεί σε πρακτικά αδύνατο το να γίνουν νέες αιτήσεις.

Με αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, αποκλείονται από τους πίνακες και οδηγούνται στην ανεργία μία σειρά συνάδελφοι. Πρώτον συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει πέρυσι αίτηση είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους. Δεύτερον συνάδελφοι που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, αχρηστεύεται όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό.

Δεν θα είναι οι αναπληρωτές τα μόνιμα θύματα την κυβερνητικής κοροϊδίας και των κάθε λογής αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών! Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Απαιτούμε το Υπουργείο να ανοίξει άμεσα την πλατφόρμα για νέες αιτήσεις, να επικαιροποιηθούν οι περσινοί πίνακες, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος και να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των δυσπρόσιτων σχολείων.

Διεκδικούμε:

• Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη!
• Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.
• Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία.
• Εξίσωση (προς τα πάνω) των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών.
• Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Καμία απόλυση αναπληρωτή!

Τουλάχιστον 33.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Συνάδελφοι βρισκόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις! Καλούμε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να πάρουν άμεσα θέση και να στηρίξουν έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα μας.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Μανδηλαρά 23 – Λάρισα), τη Δευτέρα 02/09, στις 10:00.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ