Πάνω από 10.000 ερευνητές αναζητούν θέση σε προγράμματα της ΕΕ

Yποβλήθηκαν 2.815 έγκυρες από 10.594 ερευνητές στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές».

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ανάλυση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης τομεακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταξινόμησης των ερευνητικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της πρόσκλησης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ( 2014-2020) και ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης η οποία, αναμένεται να διαρκέσει 2 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι: (α) η αξιολόγηση πραγματοποιείται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύχθηκε για το σκοπό αυτό η οποία, απαγορεύει εξωτερική επέμβαση από οποιονδήποτε εκτός από τους αξιολογητές. Η μεθοδολογία αξιολόγησης περιγράφεται αναλυτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.edulll.gr/wpcontent/uploads/2017/02/methodologia_axiologisis_edvm34.pdf

(β) η κατανομή του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά επιστημονικό πεδίο θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάσει μεθοδολογίας που διασφαλίζει τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

ip[
Exit mobile version