Πανεπιστήμια: Αυξημένα μέτρα προστασίας – Αναλυτικά τι ισχύει

Δημοσιεύθηκε σήμερα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διεξαγωγή των μαθημάτων των το χειμερινό εξάμηνο 2021-22 που θα πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά δια ζώσης.

– την δις εκφρασμένη ομόφωνη απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων για την επαναφορά των Πανεπιστημίων της χώρας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία,

– το πολύ υψηλό ποσοστό των εγγεγραμμένων φοιτητών όλων των ΑΕΙ της χώρας που έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν με τουλάχιστον 1 δόση, με αποτέλεσμα, μαζί με όσους φοιτητές έχουν νοσήσει, ξεπερνούν το 75,5%, θωρακίζοντας με αυτή τους τη στάση την δια ζώσης εκπαίδευση,

– το ποσοστό 87% του διοικητικού και διδακτικού-ερευνητικού που είναι εμβολιασμένοι, και ειδικότερα

– το συντριπτικό ποσοστό άνω του 91% διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ της χώρας που έσπευσαν να εμβολιασθούν, συνιστώντας μία από τις επαγγελματικές ομάδες της χώρας που έχει επιτύχει εθελουσίως ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Είναι εξαιρετικά θετικό ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στην ακαδημαϊκή κοινότητα συνεχίζουν να βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα.

Στην Υπουργική Απόφαση προβλέπεται ότι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των ΑΕΙ οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

Επιπλέον, τίθεται σε λειτουργία προσεχώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα , που θα διασυνδέει την πληροφορία σχετικά με τον εμβολιασμό, νόσηση ή τα εργαστηριακά τεστ που κάνουν οι υπόχρεοι, με τις Γραμματείες του κάθε τμήματος.

Ήδη με ταχύτατες διαδικασίες να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό που θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων. Έχουν εκταμιευθεί 2,6 εκατομμύρια ευρώ προς τα Πανεπιστήμια για τον σκοπό αυτό.

Κατόπιν σύστασης της επιτροπής των ειδικών, το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

Ίδιοι όροι λειτουργίας ισχύουν και για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και τα Κολέγια.

ip[
Exit mobile version