Αριθμός με τις : Σύμφωνα με το ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, τo 2022 σκοπεύει να εμφανιστεί ξανά στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το άρθρο 36 του νομοσχεδίου που εισάγεται την Τρίτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια, το οποίο προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και .

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου, η εξουσιοδοτεί… την υπουργό Παιδείας να ρυθμίζει μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με θέματα φοίτησης, απουσιών και αξιολόγησης των μαθητών, τροποποίηση των αργιών, διακοπών και εορταστικών εκδηλώσεων. Ακόμα, η εξουσιοδότηση προβλέπει και ρύθμιση ζητημάτων εισαγωγής των υποψηφίων των στα Πανεπιστήμια.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραδίδει μαθήματα «επιτελικότητας» και αποκέντρωσης των εξουσιών, συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες… στο πρόσωπό της. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στο σχολικό έτος 2020-2021 και λαμβάνεται «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης σχετικής διάταξης», φυσικά με το πρόσχημα της πανδημίας.

Το Παρατηρητήριο για την Παιδεία εξασφάλισε και παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα την εξουσιοδότηση που έκανε η Νίκη Κεραμέως… στη Νίκη Κεραμέως, μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης του ελληνικού κράτους :


Στο ζήτημα αναφέρθηκε πρόσφατα ο Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. O τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας, σημείωσε πως το ακροτελεύτιο άρθρο του αντιδραστικού και κατασταλτικού αυτού νομοσχεδίου διακατέχεται από τη λουδοβίκεια αντίληψη: «το Κράτος είμαι Εγώ».

«Είναι μια ευρεία εξουσιοδότηση χωρίς να λέτε τίποτα. Υπερβαίνετε ακόμα και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να αλλάξετε εξετάσεις, απουσίες, μαθήματα, τα πάντα! Γιατί; Ποια είστε εσείς για να ανατρέπετε όλη την έννομη τάξη;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στη Βουλή: