Πανελλήνιες 2019: Αυτές είναι οι αλλαγές που αναμένονται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/10/2018 - 10:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τις εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους (2018-19).

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αλλαγές που αφορούν στην ένταξη σε και , αλλά και στην κατανομή τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία.

Αναλυτικά, οι αλλαγές που αφορούν τα επιστημονικά , είναι οι εξής:

– Για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, η εισαγωγή θα πραγματοποιείται με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και η πρόσβαση σε αυτές θα γίνεται από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών), το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών) και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πανελλήνιες 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

– Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτός από το 4ο Επιστημονικό που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο.

– Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εκτός από το 3ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, ενώ διαγράφεται από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο και

– Το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκτός από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Πανελλήνιες 2019: Διδακτέα εξεταστέα ύλη Γ τάξης Ημερήσιων και Δ τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2019: Τα μαθήματα για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ

Loading...


  • europalso   ideascentral