Πανελλήνιες 2017: Οι Αλλαγές σε Πεδία και μαθήματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/01/2017 - 22:29 | Author: Newsroom Ipaidia

Τις αλλαγές που θα ισχύσουν για φέτος στην κατανομή των τμημάτων ανά , αλλά και την εγκύκλιο που περιγράφει αναλυτικά τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2017 και τη βαρύτητά τους ανά επιστημονικό πεδίο, υπενθυμίζει στους υποψήφιους μαθητές το υπουργείο Παιδείας.

Σε λίγες μέρες θα κληθούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις, που για φέτος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν 6 Ιουνίου, μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις

Οι επισυναπτόμενες αλλαγές έγιναν πέρυσι, ως διορθωτικές κινήσεις αμέσως μετά τις . Όπως επισημαίνει στην «Αυγή» ο Στρ. Στρατηγάκης «μόλις πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων για το 2016 το υπουργείο έκανε τις απαραίτητες αλλαγές για να δώσει διέξοδο στους μαθητές. Οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν ανάμεσα στο 2ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο. Στο τελευταίο έλειψαν θέσεις εισακτέων πέρυσι, και έπρεπε να αποσυμφορηθεί η πίεση».

Πράγματι, πλέον στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) δόθηκε διέξοδος και στη δημόσια διοίκηση, ενώ προστέθηκαν και δύο ΤΕΙ ψηφιακών μέσων.

Στο 2ο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) προστέθηκαν τμήματα Πληροφορικής, Θεάτρου και Βιολογίας, ενώ έφυγαν τα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο 3ο πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) μπήκαν τα πανεπιστημιακά τμήματα Χημείας, και τα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων, και Περιβαλλοντικών Θεμάτων.

Στο 4ο πεδίο (Επιστήμες της Εκπαίδευσης) μπήκαν τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών, και τέλος στο 5ο πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) εντάχθηκαν εξίσου τα τμήματα Θεάτρου, τα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Διεθνείς και. Ευρωπαϊκές Σπουδές, και τα ΤΕΙ Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Η εγκύκλιος σχετικά με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά Επιστημονικό Πεδίο και Ομάδα Προσανατολισμού

H τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης κατανομής Σχολών, Τμημάτων και Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά πεδία

Πανελλήνιες 2017: Τι αλλάζει σε Πεδία και μαθήματα

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso