"Οργανική σύνθεση των σχολείων της Διεύθυνσης Αν. Αττικής"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/03/2019 - 13:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνάδελφοι,Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις 12 Μαρτίου 2019 ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ήρθαν για συζήτηση αφορούσε στην οργανική σύνθεση των σχολείων της Διεύθυνσης.

των αιρετών Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Δ. Τρίμπου και Μ. Σφυρή

Οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα

Η οργανική σύνθεση των σχολείων, τα οργανικά πλεονάσματα ή ελλείμματα δεν έχουν μόνο άμεση σχέση με τις μεταθέσεις των συναδέλφων από περιοχή σε περιοχή, αλλά και με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Οι μόνιμοι διορισμοί, όποιοι και όποτε γίνουν, θα γίνουν με βάση τις κενές οργανικές θέσεις σε κάθε περιοχή.

Η τοποθέτησή μας στο Συμβούλιο ήταν ξεκάθαρη :

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συμφωνήσουμε στον αριθμό των οργανικών θέσεων που έχουν σήμερα τα σχολεία, αφού αυτές είναι πολύ λιγότερες από τις πραγματικές ανάγκες. Η θέση της Διεύθυνσης, η οποία υπολογίζει το περίσσευμα ή την έλλειψη σε εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις ήδη υπάρχουσες οργανικές θέσεις, δεν μπορεί να είναι θέση των αιρετών.

Για μας η οργανικότητα και η λειτουργικότητα κάθε σχολικής μονάδας πρέπει να συμβαδίζουν απόλυτα. Αν δεν μας το επιτρέπουν οι νομοθετικές διατάξεις, οφείλουμε να τις αλλάξουμε.

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, για παράδειγμα, ότι όταν υπάρχουν 2 εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής σε σχολείο που έχει 1 οργανική θέση, ο ένας να θεωρείται «πλεόνασμα». Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι δε μπορεί να γίνει καμιά μετάθεση, επειδή πλεονάζουν 80 ογδόντα γυμναστές (Π.Ε.11), μια και η Διοίκηση δεν έχει δώσει οργανικές θέσεις στους μεταταγμένους από τη Δευτεροβάθμια, ενώ παράλληλα προσλαμβάνει δεκάδες αναπληρωτές γυμναστές για να καλυφθούν τα κενά!

Καταψηφίζουμε για αυτούς τους λόγους την οργανική σύνθεση με τα πλεονάσματα και τα ελλείμματα που δίνονται από τη Διεύθυνση.

Η θέση μας αυτή κατατέθηκε στο Συμβούλιο και η ψήφος μας ήταν η μοναδική αρνητική ψήφος ( 4- 1).

Συνάδελφε Αναπληρωτρια/ή,

Η δουλειά σου, το μέλλον σου στην εκπαίδευση, εξαρτάται από τον αριθμό των οργανικών κενών που θα πρέπει να καλυφθούν.

Μη σκύβεις το κεφάλι .

Πάλεψε μαζί με τα σωματεία σου για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι 1500 εκπαιδευτικοί, που εργάζεστε σήμερα στην Ανατολική Αττική, δεν αναπληρώνετε κάποιους συναδέλφους, που απουσιάζουν για ορισμένο χρόνο, αλλά καλύπτετε πάγιες ανάγκες των σχολείων μας.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: