Ομιλία Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη σε εκδήλωση για το Δημογραφικό

Τις στοχευμένες παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, παρουσίασε η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: «Πολιτικές για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση. Ομιλήτριες ήταν επίσης η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, καθώς και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, Σία Αναγνωστοπούλου.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει:

Ως προς τον περιορισμό της διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, ιδιαίτερη μνεία έκανε:

Επιπρόσθετα, η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των προσφύγων και των παιδιών των μεταναστών, όπου το ΥΠΠΕΘ:

Κλείνοντας, η κα Τζούφη υπογράμμισε πως «στον πυρήνα της πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης βρίσκεται η υλική και ιδεολογική υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, όπως η υγεία, η παιδεία, η εργασία και η κοινωνική ασφάλιση. Ειδικότερα, η παιδεία είναι περιεχόμενο και όχημα και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας αποτελεί καταλύτη για την αλλαγή στο δημογραφικό κλίμα».

{youtube}v=7EPKAzrhHjE&feature=youtu.be{/youtube}

ip[
Exit mobile version