ΟΛΜΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό – Κάλεσμα σε κινητοποίηση

ipaidia thumbnail

Άμεση δικαίωση της συναδέλφου Αδριανής Σμαρνάκη

ΟΛΜΕ

Η καταδίκη της συναδέλφου έχει άμεση σχέση με την επικείμενη έκδοση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών σχετικά με την έφεση του ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου «Πρίσμα», Β. Γκούμα, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η 147/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία υποχρεώνεται να επαναπροσλάβει τη συνάδελφο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, αφού αναγνωρίζει πως κάλυπτε για 24 χρόνια πάγιες και διαρ- κείς ανάγκες της επιχείρησης. Η καταδίκη αυτή αναδεικνύει τον εργασιακό μεσαίωνα των φροντιστηρίων: συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι/ες χωρίς δικαιώματα.

Συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο εκπαιδευτικό και ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψή της. Καταγγέλουμε τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Χρειάζεται να υπάρξει συλλογική μαζική αγωνιστική κινητοποίηση, για να μην επικρατήσει η αντίληψη ότι με μια μήνυση ή πολύ περισσότερο με μια καταδίκη τα σωματεία αναστέλλουν τον αγώνα τους. Η αλληλεγγύη μας είναι μέρος του αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία στην εκπαίδευση, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο δικαιοσύνης το Σάββατο 22 του Ιούνη (προσυγκέντρωση στην πλατεία – μετρό Πανόρμου στις 11.00 π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο).

 

ip[
Exit mobile version