ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τις συνταξιδοτοτικές ρυθμίσεις

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι οι εκπαιδευτικοί υφίστανται καθεστώς διακρίσεων σε σχέση με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους στο δικαίωμά τους να συνταξιοδοτούνται άμεσα με τη συμπλήρωση των οριζόμενων κατά νόμο προϋποθέσεων. Η ΟΛΜΕ έχει διατυπώσει την πρόταση να έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης παραίτησης με τρίμηνη προειδοποίηση, τουλάχιστον 3 ή 2 φορές το χρόνο.

Στα πλαίσια της πιο πάνω αδικίας και εν όψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νόμου είχαμε προτείνει οι εκπαιδευτικοί που υποβάλλουν αίτηση παραίτησης το 2016 να συνταξιοδοτηθούν με τον παλιό νόμο, γιατί αλλιώς η άδικη και άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών θα ήταν προκλητική.

Πολλοί συνάδελφοί μας, αναγκάστηκαν να κάνουν ανάκληση της αίτησης παραίτησής τους, ενώ με βάσει τον νόμο που ήταν σε ισχύ τον Απρίλιο η υπηρεσία που θα προσέφεραν έως τις 30 Ιουνίου θα αναγνωριζόταν ως συντάξιμος χρόνος, οπότε και θα λυνόταν αυτοδίκαια η υπαλληλική τους σχέση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί:

Να ρυθμιστεί το θέμα των οργανικών θέσεων όσων επιστρέψουν στην υπηρεσία, γιατί η ευθύνη για την «πλάνη» βαρύνει το Υπουργείο Παιδείας.

ip[
Exit mobile version