ΟΛΜΕ: Διυπουργική συνάντηση για το πρόβλημα στέγασης των υπηρετούντων εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συμμετείχε στη διυπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/10 με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, Παιδείας κ. Γαβρόγλου και Αναπλ. Υπουργό Εθν, Αμύνης κ. Βίτσα. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μυκόνου και Σαντορίνης, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και αντιπροσωπείες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ παρουσίασε τις θέσεις της Ομοσπονδίας ως εξής:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτιμά:

Διαφωνούμε όμως απολύτως με την αντίληψη των Δημάρχων των νησιωτικών περιοχών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το ιδεολόγημα της «νησιωτικότητας» επιδιώκουν να γίνονται οι προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων με αποκλειστικό κριτήριο την εντοπιότητα. Είναι δεδομένο ότι η πολιτική αυτή δεν θα περάσει στη δημόσια εκπαίδευση.

Το ζήτημα της στέγασης των υπηρετούντων συναδέλφων στα τουριστικά νησιά (μονίμων και αναπληρωτών) είναι σημαντικό. Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και ανάλογα με τα νεότερα θα ρυθμίσουμε τη δράση μας.

 

Για να δείτε το αρχείο σε pdf …

ip[
Exit mobile version