Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις για τις μεταθέσεις 2016

Η ανακοίνωση του εξαιρετικά μικρού αριθμού μεταθέσεων (5,77% των αιτήσεων ) βύθισε σε απόγνωσημεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών με σοβαρότατα οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα, προβλήματα υγείας. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας μακριά από το τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειες τους, μέσα στις συνθήκες της κρίσης που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζοντας τις πολλαπλές συνέπειες των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Αποτέλεσμα αυτό των παρεμβάσεων είναι και ο εξαιρετικά μειωμένος αριθμός οργανικών κενών που εμφανίστηκαν για να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το Υπουργείο προχώρησε παραπέρα και δεν δέχτηκε καν να στηριχθεί στις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για τα κενά κάθε περιοχής. Αγνόησε τα Υπηρεσιακά συμβούλια και έλαβε υπόψη του μόνο τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Δ/ντων συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα κενά.

Συνάδελφοι , όσο οι μνημονιακές πολιτικές θα διαφεντεύουν τις ζωές μας τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Είναι προφανές ότι η ανατροπή αυτών των πολιτικών θέλει μεγάλους ενωτικούς μαζικούς αγώνες.

Ο Σεπτέμβρης μας περιμένει…

Απαιτούμε:

Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

ip[
Exit mobile version