Οι πρωταθλητές των αιτήσεων αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/08/2016 - 13:37 | Author: Newsroom Ipaidia

92.850 εκπαιδευτικοί συνολικά κατέθεσαν αίτηση για τους πίνακες αναπληρωτών

Οι των φιλολόγων συγκεντρώνουν για μια χρονιά ακόμη τη μερίδα του λέοντος ανάμεσα στις 92.850 συνολικά αιτήσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών της γενικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, σχεδόν 22.000 εκπαιδευτικοί του κλάδου κατέθεσαν ηλεκτρονικά -για πρώτη φορά- τον Ιούλιο τα δικαιολογητικά και τις προτιμήσεις τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού (), σύμφωνα με τους προσωρινούς ν που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από το υπουργείο Παιδείας. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των λοιπών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τεχνικής εκπαίδευσης, αναμένονται ακόμη οι πίνακες των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής.

Στη γενική εκπαίδευση, συμφωνα με την avgi.gr πάνω από 11 χιλιάδες είναι οι νηπιαγωγοί που υπέβαλαν δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ, πάνω από 13 χιλιάδες οι δάσκαλοι, σχεδόν 6 χιλιάδες οι μαθηματικοί, αλλά και 5 χιλιάδες οι γυμναστές. Παράλληλα, 52.451 εκπαιδευτικοί υπέβαλαν αίτηση ως ωρομίσθιοι φέτος.

Λήγει η προθεσμία ενστάσεων για την πρωτοβάθμια

Οι προθεσμίες για την κατάθεση των ενστάσεων στο ΑΣΕΠ μετρούν ήδη αντίστροφα, με εκείνη για τις ενστάσεις στους πίνακες των 24,5 χιλιάδων δασκάλων και νηπιαγωγών να λήγει σήμερα. Για τους πίνακες της δευτεροβάθμιας και λοιπών ειδικοτήτων, η προθεσμία για τις ενστάσεις λήγει στις 16 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη.

Πάντως, ο ακριβής αριθμός προσλήψεων δεν οριστικοποιείται πριν από τον προσδιορισμό των κενών και των πλεονασμάτων, επί των στοιχείων που στέλνουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας στο υπουργείο Παιδείας. Διερευνώνται, προς ώρας, και οι περιπτώσεις εκείνες εκπαιδευτικών που «κρύβονται» περιοχές με μεγάλα πλεονάσματα, ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κάνει λόγο για σχεδόν 21.000 προσλήψεις, αριθμός που συγκλίνει πάντως και με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών για το σύνολο των κενών. “Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά, για πρώτη φέτος θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ περίπου 20.800 αναπληρωτές”, επανέλαβε και χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο”. “Η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του δημόσιου σχολείου θα συνεχιστεί και θα γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμιστές αλλαγές”, είπε χαρακτηριστικά, μια μέρα αφότου ανακοινώθηκαν και οι αλλαγές για το Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο.

Οι “καινοτομίες” των φετινών πινάκων

Φέτος για πρώτη φορά οι ενστάσεις κατατίθενται στο ΑΣΕΠ είτε μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) (210-6400241, 210-6400686, 2131319438) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ([email protected], [email protected]).

Ακόμη, προσμετρούνται τα μόρια των ετών 2010-2012, ενάντια στην αδικία που ίσχυσε επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου, ενώ καταργείται και η ποινή του διετούς αποκλεισμού από το νέο σχολικό έτος για όσους αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία κατά το σχολικό έτος αυτό ή παραιτούνται. Σημειωτέον, λόγω της ποινής αποκλείονταν ετησίως 600-700 αναπληρωτές.

Επιπλέον, στις ειδικές κατηγορίες για τις προσλήψεις εντάσσονται από φέτος και οι εκπαιδευτικοί γονείς ενός τέκνου με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, οι οποίοι εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους.

“Πράσινο φως” στα 216 εκατ. του ΕΣΠΑ

Το «πράσινο φως» έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας για την εκταμίευση 216 εκατ. ευρώ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». Τα χρήματα αυτά, σε συνδυασμό με τα κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα καλύψουν φέτος τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου ψηφίστηκε διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο προϋπολογισμός του 2016 “επιβαρύνεται” φέτος με επιπλέον 52 εκατ. Ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι χιλιάδες αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών για τους μήνες Σεπτέμβριο ώς Δεκέμβριο της νέας σχολικής χρονιάς. Φέτος, δηλαδή, η δαπάνη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων φτάνει τα 116,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη διάταξη, ενώ για τους μήνες Ιανουάριο ώς Ιούνιο του 2017 θα διατεθούν επιπλέον 114 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ (στο σύνολο δηλαδή για τη διετία 230,6 εκατ. ευρώ).

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso