Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις του Αγίου Ευστρατίου για την μοριοδότηση

ipaidia thumbnail

 

Aυτό είναι εντελώς άδικο για την περιοχή του Αγ. Ευστρατίου για τους εξής λόγους –που όλοι γνωρίζουν αλλά φαίνεται να τους ξεχνούν:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  Αν οριστικοποιηθούν τα προτεινόμενα μόρια, να βρίσκεται οπωσδήποτε σε υποδεέστερη θέση η νήσος του Αγίου Ευστρατίου και να μην αποτελεί ουσιαστική επιλογή των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών  και μόνιμων και το σχολείο να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Να επισημανθεί, τέλος, ότι όσον αφορά στην νήσο του Αγίου Ευστρατίου η πρόταση του Υπουργείου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι μοριοδότηση με δεκατέσσερα (14) μόρια, κατάσταση που, εάν υλοποιηθεί, θα δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και απορίες για το πώς αντιμετωπίζονται οι σχολικές μονάδες στο ίδιο νησί και μάλιστα, όταν αυτές συνυπάρχουν και συλλειτουργούν στο ίδιο ακριβώς κτηριακό συγκρότημα και στον ίδιο αύλειο χώρο. Η μοριοδότηση πρέπει να είναι ενιαία καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί εργάζονται και στις δυο βαθμίδες.

Αναλογιζόμενοι όλη την προαναφερθείσα διαμορφούμενη κατάσταση και δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι το νησί του Αγίου Ευστρατίου αποτελεί πραγματική μεθόριο που επηρεάζει την ζωή και το μέλλον όλων των πολιτών του και χωρίς ίχνος ανωφελούς αντιδικίας με τις περιοχές της Λήμνου διαμαρτυρόμαστε εντόνως και καλούμε όλους όσους χειρίζονται το σοβαρό αυτό ζήτημα να συσκεφτούμε ξανά για μια δικαιότερη κατανομή των μορίων που αφορούν στις σχολικές μονάδες της Β’ Λέσβου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Αγίου Ευστρατίου

ip[
Exit mobile version