Ο πρώτος φοιτητικός διαγωνισμός για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών διοργανώνεται στο ΕΜΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2018 - 15:51 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

O οργανισμός εξωτερικού εμπορίου της Αυστρίας Advantage Austria και η φοιτητική ομάδα IEEE NTUA Student Branch συνδιοργανώνουν τον πρώτο ομαδικό φοιτητικό διαγωνισμό «Sensors & Coding Hackathon 2018» για ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς υπολογιστών του ΕΜΠ. Πρόκειται για το πρώτο "hackathon" του είδους του, που πραγματοποιείται στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στόχος των συνδιοργανωτών είναι η καθιέρωση του διαγωνισμού ως μόνιμου θεσμού, που συστηματικά θα φέρνει κοντά την ακαδημαϊκή και βιομηχανική R&D κοινότητα της Ελλάδας και της Αυστρίας, ενώ θα προωθεί την ανάπτυξη εφαρμογών, οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου προάγοντας τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Σε μικρές ομάδες των τριών έως πέντε ατόμων, στην αίθουσα τελετών του ΕΜΠ, οι φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών πρέπει να υλοποιήσουν, μέσα σε μόνο 24 ώρες μια ιδέα που θα αλλάξει την καθημερινότητα. Η ιδέα τους θα πρέπει να εντάσσεται σε έναν από τους τρεις τομείς: Αυτόνομη οδήγηση, «έξυπνη» βιομηχανική παραγωγή τέταρτης γενιάς (Manufacturing 4.0) ή «έξυπνες» πόλεις.

Στη συνέχεια η κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεσή της μόλις πέντε λεπτά, προκειμένου να παρουσιάσει την ιδέα της σε μία μικτή ακαδημαϊκή και βιομηχανική επιτροπή αξιολόγησης, με επικεφαλής τον καθηγητή Νεκτάριο Κοζύρη, κοσμήτορα της Σχολής και πρόεδρο του ελληνικού τμήματος της ΙΕΕΕ.

Η αυστριακή εταιρεία Sick GmbH, μία από τις κορυφαίες στον τομέα της τεχνολογίας αισθητήρων διεθνώς και με δραστηριότητα στη χώρα μας μέσω της θυγατρικής της Sick Hellas Ltd., παρέχει στους φοιτητές τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, συσκευές, αισθητήρες και εργαλεία για την ανάπτυξη των εφαρμογών τους.

Στην τελετή απονομής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, ο Δρ. Gerd Dückelmann-Dublany, επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και η πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα Andrea Ikic-Böhm, θα απονείμουν στη νικήτρια ομάδα μια επιταγή αξίας 2.500 ευρώ, που έχει ορισθεί ως το χρηματικό έπαθλο του διαγωνισμού.

Loading...


  • europalso   ideascentral