Ο Υφυπουργός Παιδείας σε εκδήλωση για τη μαθητεία των ΕΠΑΛ στη Βέροια

Σε εκδήλωση – ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΕΠΑ.Λ. την Παρασκευή 04 Μαΐου 2018 παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Μουστάκα. Στην ημερίδα παρέστησαν οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Αναστασία Μαυρίδου και Διονύσης Διαμαντόπουλος, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των αποφοίτων και γενικότερα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, συμμετείχαν μαθητές/-τριες, γονείς και εκπρόσωποι φορέων, ενώ μαθητευόμενοι του μεταλυκειακού έτους, εργοδότες και εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ που δίδαξαν σε τμήματα μαθητείας μετέφεραν την εμπειρία τους, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την προοπτική του θεσμού και διατύπωσαν προτάσεις για τη βελτίωσή του.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός εγκαινίασε την έκθεση μαθητικών έργων του ΕΠΑ.Λ. Βέροιας, όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Ο Υφυπουργός συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εξαιρετική δουλειά τους και την καθημερινή τους προσπάθεια να προάγουν στην τοπική κοινωνία το έργο αυτό. Τέλος, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ημαθία, επισκέφθηκε τα ΕΠΑ.Λ. Νάουσας και Αλεξάνδρειας και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Βέροιας.

 

ip[
Exit mobile version