O Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε σχολικές μονάδες της Πάτρας

Το 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Παραλίας επισκέφθηκε, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια της παρουσίας του στην Πάτρα, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Γεώργιο Αφράτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στη δομή των Επαγγελματικών Λυκείων και στην αύξηση του ποσοστού των αποφοίτων ΕΠΑΛ που έχουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια. Ενημέρωσε ότι με το προσεχές νομοσχέδιο του Υπουργείου το ποσοστό των θέσεων στα Πανεπιστήμια που θα καλύπτονται από αποφοίτους των ΕΠΑΛ αυξάνεται από 1% σε 5%.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ», που υλοποιείται πιλοτικά φέτος σε 9 σχολεία και προβλέπεται η γενίκευσή του από το επόμενο σχολικό έτος, με στόχο την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών των ΕΠΑΛ.

Τέλος, ο κ. Μπαξεβανάκης υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, ώστε η Επαγγελματική Εκπαίδευση να καταστεί, από λύση ανάγκης, ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή για τους μαθητές και τις μαθήτριες, ανάλογα με τα κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους.

ip[
Exit mobile version