«Περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας» χαρακτήρισε το συμβάν σε σχολείο του Βύρωνα η μιλώντας στο «Εκτός Γραμμής» στον Alpha με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα διευκρινίζοντας πως το «μπούλινγκ είναι ένα φαινόμενο που φυσικά και υπάρχει».

Μιλώντας για την αντίδραση της κυβέρνησης τόνισε πως «υπάρχουν δύο ειδών αντιδράσεις. Οι πιο πρόσκαιρες ήταν ότι έδωσα εντολή για συγκρότηση ομάδας κοινωνικών λειτουργών» με το ζητούμενο να είναι σε η ομαλή επανένταξη.

«Τι κάνουμε σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο; Το πρώτο είναι ο θεσμός του δασκάλου εμπιστοσύνης. Υπήρχαν πάντα δάσκαλοι που ήταν πιο κοντά στους μαθητές» τόνισε και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι η εισαγωγή των νέων θεματικών. Αντί τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο γράμματα εισάγουμε τις νέες θεματικές που θα δίνουν μία πιο σφαιρική διαπαιδαγώγησή τους».

Μάλιστα διευκρίνισε πως οι νέες θεματικές εντάσσονται στο υποχρεωτικό .

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα φαινόμενα βίας και καταγράφονται μόνο σε δημόσια σχολεία η κ. σημείωσε πως το μπούλινγκ μάστιγα της εποχής. Δεν αφορά ένα συγκεκριμένο φορέα. Εμφανίζεται σε όλα τα στρώματα σε δομές προσχολικής εκπαίδευσης μέχρι και στα πανεπιστήμια. Το φαινόμενο είναι οριζόντιο δεν αφορά ένα φορέα συγκεκριμένα.

Διευκρίνισε ότι δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό ζούγκλα και τόνισε πως «το περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας (σ.σ. που συνέβη στον Βύρωνα) δεν είναι η καθημερινότητά. Είναι μία εξαίρεση. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει το φαινόμενο του μπούλινγκ».

Επέμεινε πως «Η πολιτεία θα κάνει ότι πρέπει και για πρόσκαιρες λύσεις αλλά και να βοηθήσει για τη γενικότερη διαπαιδαγώγηση στα παιδιά μας». Ερωτηθείσα αν θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τις συμμορίες στα σχολεία υπογράμμισε: «Φαινόμενα βίας και δεν έχουν απολύτως καμία θέση στο σχολείο. Θα καταβάλουμε μεγάλες προσπάθεια ενίσχυσης του υγειούς και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.

 

Για το θέμα μετά : «Αυτά στα οποία αναφέρεστε είναι παραρτήματα ξένων στη χώρα μας. Υπάρχει μία βασική αρχή στο Ενωσιακό δίκαιο που τι σου λέει; Σου λέει ότι ο Έλληνας φιλόλογος πρέπει να μπορεί να ασκήσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αυστρία κοκ με τον ίδιο τρόπο ένας απόφοιτος ενός πανεπιστημίου σε μία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να μπορεί να  ασκήσει τα και στην Ελλάδα. Πώς; Δεν μιλάμε για αναγνώριση πτυχίου. Μιλάμε μόνο για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ερώτηση: Συλλήβδην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων; Απάντηση: Όχι. Γιατί; Γιατί υπάρχει ένα όργανο εντός του υπουργείου που ελέγχει εξονυχιστικά την κάθε περίπτωση, το που παρακολούθησε, την πιστοποίηση».