Νέες καινοτόμες ιδέες του ΕΜΠ προωθεί η τεχνολογική θερμοκοιτίδα Invent-ICT

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2019 - 20:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Δεκαέξι επιχειρηματικά σχήματα από το Ε.Μ.Π. και τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια Δημοκρίτειο Θράκης και Πατρών συμμετέχουν ήδη στον τρέχοντα κύκλο του προγράμματος επώασης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων INVENT ICT. Διευρύνοντας τις συνέργειές του με τα ΑΕΙ, το Invent ICT απευθύνεται και στα μέλη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε ομάδες του ΠΑ.ΠΕΙ. να ενταχθούν στο Β' Κύκλο του προγράμματος. Γι' αυτό το λόγο, η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου (στη διεύθυνση http://inventict.gr/apply/).

Οι ενέργειες στρατηγικής ανάπτυξης των 16 ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν ήδη αρχίσει. Αναλυτικότερα οι προτάσεις τους, που καλύπτουν ένα εύρος κλάδων και τεχνολογιών, είναι οι εξής:

– Dynamic Clock Boosting – μια καινοτόμος ιδέα επιτάχυνσης ρολογιού επεξεργαστών, η οποία μπορεί να αυξήσει την απόδοση κατά 20-65% ή να μειώσει την κατανάλωση κατά 15-40%, διατηρώντας την αρχική σχεδίαση και την ονομαστική τάση.

– Pick A Spot – μια εφαρμογή ενοικίασης ιδιόκτητης θέσης στάθμευσης, που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να την παραχωρεί τις ώρες που μένει αχρησιμοποίητη, κερδίζοντας ένα επιπρόσθετο εισόδημα.

– Challengen – μία πλατφόρμα σύνδεσης Start-ups με διαγωνισμούς σε μορφή marketplace, που θα τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν σε ταχύτατους ρυθμούς.

– Tahingu – μία ηλεκτρονική πλατφόρμας αξιοποίησης και «γεφύρωσης» των ερευνητικών εργασιών με τις ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας.

– Brain: AIO Insurance Solution – μία πλατφόρμα τεχνολογικών εργαλείων που βελτιώνουν την αξιοποίηση των δεδομένων στον κλάδο Ασφάλισης Υγείας.

– ΑΓΩ – μία εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας (VR) για τον έλεγχο των φοβιών.

– WheelRoute – μία Ηλεκτρονική Χαρτογραφική Πύλη Προσβασιμότητας και Πλοήγησης για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες και ατόμων που κάνουν χρήση αμαξιδίου.

– Nable Solutions – θα προσφέρει μέσω της υπηρεσίας Assistant στα άτομα με μειωμένη κινητικότητα ή αναπηρίες τη δυνατότητα πρόσβασής τους σε καθημερινά αγαθά και υπηρεσίες, συνδέοντας τους απευθείας με οργανισμούς και εταιρείες.

– CoffeeCo – εκμετάλλευση οργανικών υπολειμμάτων καφέ με σκοπό την απομόνωση φυσικών πολυφαινολών.

– Next Book Thing – μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προωθεί τα υπό έκδοση βιβλία με σκοπό την ενημέρωση του αναγνώστη.

– e-kinesis – σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε αστικά λεωφορεία με στόχο τη δημιουργία καθαρότερων και οικονομικά ελκυστικών μέσων μαζικής μεταφοράς.

– Ηλεκτρονικός Λογαριασμός Κτιρίου – μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τη διαχείριση του ταμείου των κοινοχρήστων ενός κτιρίου.

– Size Matters – μία αυτοματοποιημένη μέθοδος μέτρησης όλων των διαστάσεων ενός σώματος (τύπου 3D Body Scan), που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν στις ιστοσελίδες συνεργαζόμενων εταιριών.

– Evotropia – ένα σχέδιο που δημιουργεί τη δομή για την ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και τη δυνατότητα άμεσου ηλεκτρονικού εμπορίου ενός αξιοποιήσιμου όγκου στερεών απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων μέσω ψηφιακού χρηματιστηρίου.

– BioEnvi – μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία έχει στόχο να ενισχύσει την ανακύκλωση και να αυξήσει τον όγκο των προς εμπορική αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.

Επιπλέον, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι ομάδες που θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο «Mobile World Congress», την μεγάλη διεθνή έκθεση για τις τηλεπικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-28 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. To Invent ICT αποτελεί ένα πρόγραμμα επώασης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων, που υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC), με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας. Η τεχνολογική θερμοκοιτίδα, που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε νεοφυείς επιχειρήσεις, απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους του ΕΜΠ ή των συνεργαζόμενων ΑΕΙ.

Loading...


  • europalso   ideascentral